loading
close
SON DAKİKALAR

3 sendika, tutuklu bulunan havalimanı işçileri için kampanya başlattı: ‘İşçiler serbest bırakılsın, patronlar yargılansın’

3 sendika, tutuklu bulunan havalimanı işçileri için kampanya başlattı: ‘İşçiler serbest bırakılsın, patronlar yargılansın’
Tarih: 29.09.2018 - 10:32
Kategori: Sendika

İnşaat işkolunda örgütlü üç sendika, insanlık dışı yaşama ve çalışma koşullarına başkaldırdıkları için tutuklanan 3. havalimanı işçilerinin serbest bırakılması için imza kampanyası başlatarak, dayanışma çağrısı yaptı.

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) ve Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (DEV-YAPI-İŞ), insanlık dışı koşullara karşı direnme haklarını kullandıkları için tutuklanan üçüncü havalimanı işçileri ve sendikacıların serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı.

Üç sendika, DİSK Genel Merkezi'nde düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla dayanışma çağrısında bulunarak, işçilerin serbest bırakılmasını ve tüm taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Yapılan açıklamada "Biz imzacı sendikalar olarak işçi arkadaşlarımızın tutuklanmasını işçilerin haklı taleplerine ve örgütlenme hakkına yapılmış bir saldırı olarak görüyor, tutuklanan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" denilerek; sendikalar, emekten ve işçi sınıfı mücadelesinden yana olan aydınlar, meslek ve demokratik kitle örgütleri ile siyasi partiler havalimanı işçileriyle dayanışmaya çağrıldı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"3.Havalimanı’nda iş cinayetlerine, kölece çalışmaya, insanlık dışı barınma-beslenme-ulaşım koşullarına, ücretlerin ödenmemesine, sigorta primlerinin eksik yatırılmasına, aşağılanma ve horlanmaya karşı biriken öfkelerini, direnme haklarını kullanarak ifade eden arkadaşlarımızın 600’den fazlası gözaltına alındı. Günlerce gözaltında tutuldu, şiddete, baskı ve sindirme yöntemlerine maruz kaldıktan sonra önemli bir kısmı serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan ve aralarında dört İnşaat-İş yöneticisinin de bulunduğu 24 işçi arkadaşımız tutuklanarak önce Metris Cezaevi’ne oradan da Silivri’ye götürüldü.

Son derece haklı ve meşru talepler için direnme haklarını kullanan arkadaşlarımız özgürlüklerinden, çalışma haklarından mahrum bırakıldılar. Onlarla birlikte aileleri de mağdur edildi.

Biz imzacı sendikalar olarak işçi arkadaşlarımızın tutuklanmasını işçilerin haklı taleplerine ve örgütlenme hakkına yapılmış bir saldırı olarak görüyor, tutuklanan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. 3.Havalimanında inşaat işçilerine dayatılan kölelik şartlarını reddediyor, barınma, ulaşım, güvenli ve güvenceli çalışma taleplerinin bir an önce yerine getirilmesini bir kez daha talep ediyoruz. Bu taleplerin ayrıca bir suç duyurusu olduğunu, 3. Havalimanında asıl patronların yargılanması gerektiğini belirtiyoruz.

Başta sendikalar olmak üzere emekten ve işçi sınıfı mücadelesinden yana olan aydınları, meslek ve demokratik kitle örgütleri ile siyasi partileri, havalimanı işçileriyle dayanışmaya çağırıyoruz."

İmza veren kurumlar şöyle:

DİSK

KESK

TMMOB

TTB

Gıda-İş

Limter-İş

Sine-Sen

Emekliler Dayanışma Sendikası

Genç İşçi Derneği

Emekçiler Derneği

Alınteri

Adalar Demokrasi Meclisi

Birleşik Devrimci Parti

Demokratik Bölgeler Partisi

Demokratik Toplum Kongresi

Demokrasi İçin Birlik

Devrimci Anarşist Faaliyet

Devrimci Hareket

Diyalog Grubu

Emekçi Hareket Partisi

Emek Partisi

Ezilenlerin Sosyalist Partisi

Halkların Demokratik Kongresi

Halkların Demokratik Partisi

Halkların Demokratik Partisi Gençlik Meclisleri

Halkların Demokratik Partisi Kadın Meclisleri

Mücadele Birliği Platformu

Partizan

Sosyalist Meclisler Federasyonu

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi

Türkiye İşçi Partisi

Türkiye Komünist Hareketi

Yeni Demokrat Gençlik

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi

Yurttaş Girişimi

78’liler Girişimi

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları