loading
close
SON DAKİKALAR

3 yargı paketi kapsamında 14 öğrenciye tahliye

3 yargı paketi kapsamında 14 öğrenciye tahliye
Tarih: 12.07.2012 - 15:01
Kategori: Sağlık, Yaşam

3 yargı paketi kapsamında 11 Temmuz gecesi davada tutuklu bulunan öğrenciler tahliye edildi...

Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) üyesi oldukları iddiasıyla İstanbul'un çeşitli üniversitelerinden 30 öğrencinin evine 17 Mayıs 2011'de baskın yapılmış ve yapılan baskınlarda gözaltına alınan öğrencilerden 19'u tutuklanmıştı.

Öğrenciler tutuklandıktan sonra ilk defa dokuz ay sonra 7 Şubat'ta, hâkim karşısına çıkmıştı.

İlk duruşmada Kürtçe savunma krizi yaşanmıştı. Mahkeme heyeti öğrencilerin anadilde savunma yapma haklarını reddetmiş, Kürtçe tercüman talebini de kabul etmemişti. Öğrencilerden Fatma Özdemir, İlhan Koyu ve Mehtap Oktar 7 Şubat’ta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Dava dosyasına daha sonra tutuklanan bir öğrenci daha davaya dâhil edilmişti.

14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 Mayıs günü görülen ikinci duruşmada tutuklu olan öğrencilerden Şilan Dörtyama, Kenan Dede, İhsan Yılmaz, Talat Şeyhanoğulları, Müslüm Karayazgan adlı öğrenciler tahliye edilmişti.

3 yargı paketi kapsamında 11 Temmuz gecesi davada tutuklu bulunan 12 öğrenci de tahliye edildi. Tahliye edilen öğrencilerin isimleri; Şafi Onat,Volkan Boyraz, Tuğba Kahraman, Hamza Kurt, Sezar Duruk, Kahır Karasaç, Cihan Dara, Fırat Baran, Adem Şahin, Yılmaz Sarı, Ahmet Çoban, Abdulkahar Karacaç

Davada tutuklu yargılanan kimse kalmadı.

DYG üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanan Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Ayla Şimşek ve Mürvet Kasımoğlu da Gebze Cezaevi’nden tahliye edildi. Ayla ve Mürvet 13 aydır tutukluydu!


Tutuklu ve hükümlü öğrencilerin özgürlük ve adalet mücadelesi devam ediyor, edecek. Hâlâ yüzlerce öğrenci tutuklu. Onları yargı paketleri değil, hep birlikte sokaklarda vereceğimiz mücadele ile özgürleştireceğiz.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları