loading
close
SON DAKİKALAR

32 saat sonra gelen mucize

32 saat sonra gelen mucize
Tarih: 12.02.2012 - 23:36
Kategori: Gündem

Camii Kebir Mahallesindeki Kulüpler bölgesinde enkazda canlı bulunduğu ihbarı üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Depremin en fazla hasara neden olduğu Van Erciş'te, Abdullah Pinti (22) ve Ozan Yılmaz (19) yaklaşık 32 saat sonra enkaz altından canlı olarak çıkarıldı.

Göçük altında kalanlara ulaşmak için büyük mücadeleler gösteren ekipler, bugün akşam saatlerinde Camii Kebir Mahallesindeki Kulüpler bölgesinde enkazda canlı bulunduğu ihbarı üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı. Üç ayrı noktada arama yapan ekipler, bölgeden iki kişinin cesedini çıkardı.

Kurtarma ekipleri, yoğun bir şekilde dinleme faaliyeti yaparak dakikalarca uğraştıkları bölümde sağ olduğu belirlenen 22 yaşındaki Abdullah Pinti’ye ulaştı. Yoğun uğraşlar sonunda ekipler Abdullah’ı enkazdan alkışlar arasında çıkardı. Sedyeyle ambulansa konulan depremzede, sahra hastanesine götürüldü.

Enkaz bölgesinde ikinci bir kişinin daha sağ bulunduğu ihtimalini değerlendiren ekipler, meraklı vatandaşların izdihamı sebebiyle çalışmalarını güçlükle sürdürdü. Zaman zaman tamamen sessiz bir ortam isteyerek enkazda dinleme yapan ekipler, ikinci kez mutlu sona ulaştı. Enkazın altında yaralı olarak bekleyen Oğuz Yılmaz (17) ekiplerin uğraşları sonucu enkaz altından çıkarılıp, sahra hastanesine gönderilerek tedaviye alındı.

Kolonu kestiler İsmail’i çıkardılar

Enkaz başındaki mutlu sonlardan birini de Tuna ailesi yaşadı. Çünkü çocukları 19 yaşındaki İsmail tam 29 saat sonra enkaz altından çıkarıldı. Kurtarma çalışmaları sırasında Sivil Savunma, GEA, Akut ekipleri ortak çalıştı. Saatlerce süren çalışmadan sonra Tuna kurtarıldı. Tuna’nın geç kurtarılmasının sebebi ise depremden kaçarken üstüne kolon devrilmesi oldu. Kolon devrildiği için hareket edemeyen İsmail için tek çare kolonun kesilmesiydi. Uzun uğraşlar ve özel aletlerle yapılan çalışmayla kolon kesildi ve İsmail kurtuldu. Ancak onun kurtuluşu başkaları için de umut oldu.

Kurtulan İsmail’in ekiplere söylediği ilk söz ’Arkamda 3 kişi daha var, onların sesini duydum, onları da kurtarın’ oldu. Ekipler de karanlık bastırmasına rağmen 3 kişiyi kurtarmak için hemen çalışmalara başladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları