loading
close
SON DAKİKALAR

38 kurşun 2 ölü

38 kurşun 2 ölü
Tarih: 11.02.2012 - 19:16
Kategori: Yerel

İstanbul’un göbeği Caddebostan’daki Barlar Sokağı’nda çıkan çatışmada Sedat Peker’in eski koruması olduğu öğrenilen Hasan Akbaş ve adamı hayatını kaybetti, iki kişi de yaralandı.

Caddebostan’da ‘Barlar Sokağı’ olarak bilinen İskele Sokak’ta çıkan silahlı çatışmada Sedat Peker’in eski koruması Hasan Akbaş (38) ile adamı Ali Şahin Gürman (34) hayatını kaybetti. İki kişinin de yaralandığı çatışmanın ardından restoran sahibi Erkan Doğan’ın (33) da aralarında olduğu 19 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.
Caddebostan’daki İskele Sokak ile İskele Çıkmazı üzerinde saat 02.15 sıralarında meydana gelen olay görgü tanıklarının ifadesine göre şöyle gelişti:

Bir yıl önce devretmişti
Sheriff Bar ve Kumsal Balık Restoranı’nın sahipleri ile mekânların işletmecisi Erkan Doğan (33) arasında yaşanan gerginlik cinayetle sonuçlandı. İskele Sokak üzerinde çok sayıda işletmenin sahibi olduğu öğrenilen Sedat Peker’in adamları, bir yıl önce Sheriff Bar ve Kumsal Balık Restoranı’nın işletmesini Erkan Doğan’a devretti. Erkan Doğan’dan işlettiği yerleri devretmesini isteyen kişiler, ret yanıtı alınca da kan döküldü.

Sokak kan gölüne döndü
İki gün önce Erkan Doğan’ı döverek darp eden bir grup silahlı kişi, saat 02.15 sıralarında İskele Sokak üzerindeki Gate Bar’ın önüne geldi. Burada yaşanan kısa süreli çatışmanın ardından olay silahlı çatışmaya döndü.
Çatışmada Sedat Peker’in eski koruması Hasan Akbaş, vücuduna isabet eden kurşunlarla barın önünde, Sedat Peker’in adamı Ali Şahin Gürman da İskele Çıkmazı Sokak’taki Hüseyin Ayaz Otoparkı’nda hayatını kaybetti. Yaralanan Mirali Sarımaden (28) ile Gökhan Dağbaşı (32) ise ambulanslarla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralıların hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi.
Çatışmanın ardından Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, sokağa gelerek aralarında işletmeci Erkan Doğan’ın da bulunduğu 19 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinde 2 ruhsatsız silah olduğu, olay yerinde yapılan incelemede de 38 adet boş kovan bulunduğu belirtildi. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, zanlıların sorgularının sürdüğü açıklandı.
Çatışmada ölen Ali Şahin Gürman, ‘Kelebek Operasyonu’ kapsamında 71 kişinin yargılandığı davada tutuklu 9 sanık arasında yer alıyordu. Peker’in adamlarından olduğu öne sürülen Gürman, 16 Haziran 2005’te tahliye edildi.

İskele Sokak’ta korku ve panik hâkim
İskele Sokak’taki yaklaşık 30 mekânın sahibi olduğu bilinen Peker ve adamlarının, kendi kurallarını benimsemeyen kişileri tehdit ve şantajla tasfiye ettiği öne sürüldü. Otuz yıldır cadde üzerinde oturduğunu belirten bir vatandaş, “Böyle bir çatışma yaşanacağı biliniyordu. Emniyet birimlerinin buralarda yaşananlardan habersiz olduğunu zannetmiyorum. Umarım bu olay karanlık odakların ortaya çıkarılmasını sağlar” diye konuştu. Barlar Sokağı olarak bilinen İskele Sokak’ın değişime uğradığını kaydeden bir vatandaş da “Binlerce liralık son model otomobiller ne idüğü belirsiz kişilere teslim ediliyor. İsteseniz de istemeseniz de eğlenmek istiyorsanız otomobilinizi bu kişilere vermek zorundasınız. Apartmanların otoparkları da bu silahlı kural tanımaz kişilerin işgali altında. Bu kişiler herkesi korkuyla sindirmişler” diye konuştu.
Hayatını kaybeden Peker’in eski koruması Hasan Akbaş ise 1999’da Maltepe’de tartıştığı eski eşi Elif Öztürk ve kayınvalidesi Emine Öztürk’ü kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. Yedi yaşındaki kızı Kumru’yu alarak kaçan Akbaş daha sonra teslim oldu. Otuz yıl hapse mahkum olan Akbaş, geçtiğimiz aylarda cezaevinden tahliye edildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları