loading
close
SON DAKİKALAR

39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Ankara’da açılıyor

39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Ankara’da açılıyor
Tarih: 26.02.2024 - 14:23
Kategori: Kültür & Sanat

39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışmasında Ödül alan ve sergilenmeye değer görülen eserlerin yer aldığı sergi, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 4 Mart Pazartesi günü saat 18.00’da ziyarete açılıyor.

Bu yıl 39’uncusu gerçekleşen ve bugüne kadar dünyanın dört bir yanından 9.000’i aşkın sanatçıyı ve eserlerini buluşturan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması şimdi de Ankara’da sanatseverlerle buluşuyor. 

39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışmasında Ödül alan ve sergilenmeye değer görülen eserlerin yer aldığı sergi, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 4 Mart Pazartesi günü saat 18.00’da ziyarete açılıyor.

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen; dünya gündemine ışık tutan eserlerin yarıştığı, otoritelerce “Dünyanın bir numaralı karikatür yarışması” olarak nitelendirilen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın bu yıl otuz dokuzuncusu gerçekleşti.

Dünyanın dört bir tarafından farklı düşünce ve inançları karikatüre döken sanatçıları bir araya getiren ve sanatlarını ifade etmelerine olanak sağlayan yarışmaya, bu yıl 64 ülkeden 570 karikatürist, toplam 1.365 eserle katıldı. 

39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ilk üç ödülün sahibi olan Polonya’dan sanatçı Pawel Kuczynski, Kolombiya’dan sanatçı Elena Ospina, Türkiye’den sanatçı Halit Kurtulmuş Aytoslu, Güçlü Kızlar Güçlü Yarınlar özel ödülünün sahibi Oğuzhan Çiftçi ve başarı ödüllerinin sahipleri Çin Halk Cumhuriyeti’nden Xiaoqiang Hou, Polonya’dan Zygmunt Zaradkiewicz ve Türkiye’den Muhammet Şengöz’ün eserlerinin yanı sıra sergilenmeye değer görülen eserler, 4 – 12 Mart tarihleri arasında Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi Abidin Dino Sergi Salonu’nda sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. 

Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi Abidin Dino Sergi Salonu: Çankaya, 06540, Kavaklıdere Mahallesi, John F. Kennedy Caddesi No: 4, 06680 Ankara

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları