loading
close
SON DAKİKALAR

3'te 3 yaptık

3'te 3 yaptık
Tarih: 12.02.2012 - 17:07
Kategori: Spor

Dünya Güreş Şampiyonası’nın ikinci gününe Türk güreşçiler damgasını vurdu

Dünya Güreş Şampiyonası’nın ikinci gününe Türk güreşçiler fırtına gibi başladı…

84 kiloda Nazmi Avluca, 60 kiloda Mustafa Sağlam, 120 kiloda Rıza Kaalp rakiplerini yenmeyi başardı.

Mindere ilk çıkan 84 kilo güreşçimiz Nazmi Avluca, çok zorlu bir karşılaşma sonrası İranlı rakibini yenerek şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptı.

23 yaşındaki genç İranlı rakibi Akhlaghi önünde bir hayli zorlanan Avluca, tecrübesiyle bu zorlu müsabakadan 2-1 galibiyetle ayrılarak kilosunun favori ismi olduğunu bir kez daha ispatladı.

Maça her iki güreşçide sert başladı. Kafa darbeleriyle ağız ve burunları kanayan iki sporcuya sağlık görevlileri sık sık müdahalede bulunmak zorunda kaldı. İranlı Akhlaghi, Nazmi’nin bu devrede yere yatırmasını iyi değerlendirerek puan vermeyince devre 1-0 güreşçimiz aleyhine sona erdi.

İkinci devrede ise bu defa İranlı güreşçi Nazmi’den puan alamayınca kaptan skoru 1-1’e getirdi. Üçüncü devre ise tam bir heyecan kasırgası şeklinde geçti. İlk dakikası puansız geçen karşılaşmada çekilen kurada İranlı kazandı. Yerde teknik isteyen Akhlaghi, Nazmi Avluca’yı çırpamayınca sporcumuz minderden 2-1 galibiyetle ayrıldı.

“SAĞLAM” GALİBİYET

Bu arada 60 kiloda eleme turu için mindere çıkan 60 kilo güreşimiz Mustafa Sağlam, Yunanlı Vladimiros Matias’ı başarılı bir güreş sonrası 2-0 yenerek güne iyi bir başlangıç yaptı.
Birinci devreye fırtına gibi giren Sağlam, rakibine önce boyunduruk attıktan sonra br defa da bastırınca devreyi 3-0 önde kapadı.

İkinci yarıda da atak güreşini devam ettiren Mustafa Sağlam, bu devreyi de 1-0 kazanarak karşılaşmadan 2-0 galibiyetle ayrıldı.

KAYAALP DE GALİP…

Sabah seansında mindere çıkan bir diğer güreşimiz Rıza Kayaalp’te rakibini rahat geçerek şampiyonaya başarılı bir başlangıç yaptı.

Kayaalp, Tunuslu Radhouane Chebbi’yi ilk devrede 4-0, ikinci devrede ise 1-0 mağlup ederek ikinci tura çıkmayı başardı.

Sporcularımız böylece sabah seansında yaptıkları ilk tur güreşlerinden galibiyetle ayrılarak salonu dolduran seyircilere renkli dakikalar yaşattı.

ŞAMPİYONADA 3. GÜN PROGRAMI

2011 Dünya Güreş Şampiyonası'nın yarın yapılacak üçüncü gün müsabakalarında, grekoromen stilde 74, bayanlarda 48 ve 51 kilo güreşçileri mindere çıkacak.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda süren şampiyonanın üçüncü gününde, grekoromen sitil müsabakaları, 74 kilo karşılaşmalarıyla tamamlanacak.Bayanlar karşılaşmaları ise 48 ve 51 kilo mücadeleleriyle başlayacak.
Grekoromen stil 74 kiloda 2009 ve 2010 Dünya Şampiyonu Selçuk Çebi,Türkiye adına mindere çıkacak.

Bayanlar 48 kiloda Türkiye'yi 2007'de Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda 5'incilik elde eden Burcu Kepiç, bayanlar 51 kiloda 2008 Gençler Dünya Şampiyonası'nda 2. olan Sümeyye Sezer temsil edecek.

Şampiyonada ayrıca yarın, bayanlar 55, 59 ve 63 kilolarda bir sonraki gün ter dökecek sporcular tartıya çıkacak. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları