loading
close
SON DAKİKALAR

4 aylık askerden vicdani ret

4 aylık askerden vicdani ret
Tarih: 24.07.2012 - 16:38
Kategori: Sağlık, Yaşam

Antalya'da 4 aydır askerlik yapan İsmail Gökhan Güneş, yarın vicdani reddini açıklayacak...

Antalya'daki askeri birlikte 4 aydır askerlik yapan İsmail Gökhan Güneş, yarın İHD İstanbul Şubesi'nde düzenleyeceği basın toplantısıyla vicdani reddini açıklayacak.

Antalya'daki askeri birlikten 7 günlük izin alan Güneş'in izni 23 Temmuz itibariyle sona erdi. Geri dönmeyi düşünmeyen Güneş, yarın saat 14.00 İHD İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

ETHA'ya açıklama yapan İsmail Gökhan Güneş, askerlik yaptığı 4 ay boyunca kendini psikolojik olarak kötü hissettiğini, bu nedenle izin alarak ailesinin yanına geldiğini söyledi. Kesinlikle geri dönmeyeceğini söyleyen Güneş, vicdani ret gerekçelerini şöyle açıkladı: "Silaha ve şiddete kesinlikle karşıyım. Dini duygularımla silahı reddediyorum. Üç büyük din 'öldürmeyin' der. Bakara Süresi'nin 256. süresine bakın. Öldürmeye karşı bir insanım. Ayrıca, 30 yıldır sürdürülen savaşın içinde yer almak istemiyorum. Öldürmekle, bu sorun çözülmüyor. Artık diyalog denenmeli."

Barış İçin Vicdani Ret Platformu, İsmail Gökhan Güneş'in yanında olduklarını ve onu her zaman destekleyeceklerini belirterek, "Tüm savaş karşıtlarını, vicdani retçileri ve antimilitaristleri Gökhan'a destek vermeye çağırıyoruz" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları