loading
close
SON DAKİKALAR

'4 bin Libya aşiret temsilcisi, Türkiye karşıtı ortak açıklamaya imza attı'

'4 bin Libya aşiret temsilcisi, Türkiye karşıtı ortak açıklamaya imza attı'
Tarih: 22.02.2020 - 09:56
Kategori: Gündem

Ortadoğu uzmanı, gazeteci Hüsnü Mahalli Libya'da 4 bin aşiret temsilcisinin Hafter'e destek açıklamasında bulunduğunu açıkladı.

Libya'da yaşanan son gelişmede Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac, Birleşmiş Milletler gözetiminde Halife Hafter ile yürütülen siyasi, askeri ve iktisadi müzakerelerin tümünün askıya alındığını duyurmuştu.

Libya Sağlık Bakanlığı Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu’nun Trablus Limanı’na düzenlediği füze saldırısında 3 sivilin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin de yaralandığını açıklamıştı. Diğer yandan General Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu, Trablus limanında demirli bulunan, silah ve mühimmat taşıyan bir Türk gemisini 'imha ettiklerini' iddia etmişti.

Korkusuz yazarı gazeteci Hüsnü Mahalli Libya'da yaşanan son gelişmeyi aktardı. Mahalli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Libya aşiretlerinin dört bin lider ve temsilcisinin General Hafter’e desteğini açıkladığını ve Türkiye karşıtı ortak bir açıklamaya imza attığını iddia etti.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları