loading
close
SON DAKİKALAR

4 çocuk annesine 'erkek' kaydı

4 çocuk annesine 'erkek' kaydı
Tarih: 13.02.2012 - 06:31
Kategori: Gündem

Kocaeli'de 4 çocuk annesi 45 yaşındaki kadın, Sosyal Güvenlik Kurumunda (SGK) cinsiyetinin ''erkek'' olarak gözüktüğünü öğrenince kuruma başvurarak yanlışlığı düzelttirdi.

Çayırova ilçesinde yaşayan Sevinç Deniz, yaptığı açıklamada, dişindeki bir rahatsızlıktan dolayı Darıca'daki Farabi Devlet Hastanesine gittiğini ve burada muayene olduğunu söyledi.

Daha sonra doktorun yazdığı reçetedeki cinsiyet bölümünde ''erkek'' ibaresini görünce çok şaşırdığını ifade eden Deniz, durumu anlattığı görevli memurun Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarda da cinsiyetinin ''erkek'' gözüktüğünün söylediğini ifade etti.

Daha sonra nüfus müdürlüğüne gittiğini ve kayıtları kontrol ettirdiğini dile getiren Deniz, ''Buradaki kayıtlar doğru çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumuna yanlış kaydedilmiş ve bugüne kadar hep erkek olarak kayıtlı kalmışım'' diye konuştu.

1989 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç ettiklerini ifade eden Deniz, ''O yıllarda işe girdiğimde sanırım yanlışlıkla erkek olarak kayıt ettirmişler. Hiç işim düşmediği için de ortaya çıkmadı. SGK kayıtlarına baktım ve oradaki dokümanlarda bugüne kadar hep erkek olarak kayıtlı kalmışım'' şeklinde konuştu.

SGK Müdürlüğüne giderek yanlışlığı düzelttirdiğini söyleyen Deniz, ''Umarım bir daha olmaz. Eğer hastaneye diş rahatsızlığı için değil de kadın hastalığı şikayeti ile gitmiş olsaydım ne ilaç alabilirdim ne de tedavi olabilirdim'' dedi.

17 yıl önce eşinden boşanınca 4 çocuğuyla yaşamaya başladığını anlatan Deniz, çocuklarına hem annelik hem babalık yaptığını belirterek, şimdi çocuklarının kendisiyle ''Gözümüzde şimdi tam erkek oldun'' diyerek şakalaştığını kaydetti.

Özel bir şirkette temizlik görevlisi olarak çalışırken bugün işine son verdiğini de belirten Deniz ''Umarım bu yüzden işten çıkarılmamışımdır. Bankaya da kredi için başvurmuştum ve kabul edilmemişti. Belki de kadın diye başvurup erkek diye gözüktüğüm için kabul etmemişlerdir. Farkında olmadan bu durum başıma kötü işler açmış olabilir'' diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları