loading
close
SON DAKİKALAR

4. sınıf öğrencilerine karne hediyesi olarak dağıtılan kitapta AKP'nin projeleri anlatıldı

4. sınıf öğrencilerine karne hediyesi olarak dağıtılan kitapta AKP'nin projeleri anlatıldı
Tarih: 09.06.2018 - 10:49
Kategori: Eğitim

Dördüncü sınıf öğrencilerine “karne hediyesi” olarak dağıtılan “Bilgi Çağında Notlar” isimli kitapta AKP’nin “dev projelerine” yer verildi. Veliler, kitapçığın okullarında dağıtılmasına tepki gösterdi.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve PTT ortaklığıyla hazırlanan “Bilgi Çağında Notlar” isimli kitapçık eğitim öğretim yılının son gününde okullarda dağıtıldı. BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Dördüncü sınıf öğrencilerine “karne hediyesi” olarak dağıtılan kitapçıkta, AKP’nin icraatları sıralandı. Bazı veliler, kitapçığın okullarında dağıtılmasına tepki gösterirken okul yönetimlerinin uygulamadan bilgisi olmadığı ortaya çıktı.

Çocuklara propaganda

Bir dizi sorunla geride kalan 2017-2018 eğitim yılının son gününde karne heyecanı yaşayan dördüncü sınıf öğrencilerine “Bilgi Çağında Notlar” isimli kitapçığın dağıtılması tepki çekti. Not defteri şeklinde hazırlanan kitapçıkta eğlenceli bilgiler, haberleşme ile ilgili bilgiler ve bazı bilim insanlarının biyografileri yer aldı. Tüm bunların yanı sıra kitapçığa, birkaç sayfa aralıklarla AKP propagandası niteliğindeki yazılar ve fotoğraflar da yerleştirildi. Kitapta, “Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü” ve “Avrasya Tüneli” projelerine ilişkin bilgilere yer verildi.

Marmaray Projesi’nin tanıtımı için hazırlanan yazıdaki 2’inci Abdülhamit güzellemesi de yapıldı. İstanbul Boğazı’nı deniz altından ulaşıma açma düşüncesinin “Abdülhamit’in rüyası” olduğu kaydedilerek, “Marmaray, bu 100 yıllık rüyanın hayata geçirilmiş halidir” ifadesi kullanıldı.

Hükümetin icraatları

Kitapçığın ilk sayfalarında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasını taşıyan yazıda, hükümetin eğitimi “en temel meselelerden” biri olarak gördüğü savunularak, “Yüz binlerce derslik yaptık, milyonlarca bilgisayarı okullarımıza gönderdik ve milyarlarca tutarında ders kitabını öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıttık” denildi.

Kitapçığın sunuş yazısında ise şunlar kaydedildi:

“Hazırlamış olduğumuz bu not defterinin, renkli sayfaları içeriğiyle size çok yardımcı olacağını düşünüyoruz. Bilim ve teknoloji tarihi ve haberleşmeyle ilgili bilgilerin yanı sıra genel kültürünüzü artırmaya yönelik yazılara yer verdiğimiz bu defterle hem eğlenecek hem öğreneceksiniz.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları