loading
close
SON DAKİKALAR

4. Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali 23 Nisan’da başlıyor

4. Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali 23 Nisan’da başlıyor
Tarih: 22.04.2021 - 14:26
Kategori: Kültür & Sanat

Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali, dördüncü yılında “Ekolojiyle Barış” temasıyla 23 Nisan’da başlayacak. Pandemi sebebiyle bu yıl birçok gösterim ve etkinlik çevrimiçi gerçekleştirilecek.

Ankara’da bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirecek olan Uluslararası Çocuk Diyarı Film ve Sanat Festivali, 23 Nisan günü 11:00’de Büyük Macera filmi ile başlayıp 28 Nisan 20:30’da Dangal filmi ile son bulacak. Bu yıl pandemi sebebiyle çevrimiçi yapılacak gösterimlere yalnızca Ankara’dan değil, tüm Türkiye’den çocukların katılması mümkün olacak. 20 çocuğun doğrudan katılım ve katkılarıyla birlikte hazırlanan festivali, 16 ülkeden 35 film, söyleşiler, uzman eğitmen ve sanatçılarla hazırlanan atölyeler gerçekleşecek. Aynı zamanda Ankara Kampüs Koleji’nde yüz yüze film gösterimleri ve atölyeler düzenlenecek. İzmir-Selçuk’ta da yüz yüze arkeoloji atölyesi yapılacak. 

Bu yıl “Ekolojiyle Barış” bağlığıyla yapılacak olan festivalde, ekoloji ile kurulan dostluğun canlı yaşamındaki olumlu ve olumsuz etkileşimine farkındalık yaratmak amacıyla anneler ile yapılan röportajlardan kısa bir belgesel film gösterilecek. Festival Almanya, Hollanda, İsviçre, Norveç, İspanya, Japonya, Rusya, İsveç, Kanada, Fransa, İrlanda, Belçika, Danimarka, Hindistan, İngiltere ve Türkiye’nin katılımıyla gerçekleşecek.

Ayrıca Animasyonlu Çark Atölyesi, Animasyonlu Defter Atölyesi, Bir Yakalı Kertenkele ile Felsefe Atölyesi, Ekoloji Dostu Çocuklar, Karikatür Atölyesi, Toplumsal Cinsiyet Atölyesi, Hayal Gücü Atölyesi, Çocuklarla Arkeoloji Atölyesi dışında, Çocuk Hakları Paneli ve Çocukların Şiddetten Korunması, Çocuk Katılımına dair ezberlerimizle Yüzleşmek, Sinemada Çocuk Temsilini Yeniden Düşünmek başlıklı söyleşilerle düzenlenecek olan festival, bu yıl da ücretsiz olacak.

Kaynak : Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları