loading
close
SON DAKİKALAR

4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin ikinci etabı 22 Nisan’da başlayacak

4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin ikinci etabı 22 Nisan’da başlayacak
Tarih: 18.04.2021 - 10:54
Kategori: Kültür & Sanat

Kadın Yönetmenler Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin ikinci etabı 22 Nisan’da başlayacak.

Pandemi koşulları nedeniyle üç bölüm hâlinde yapılması planlanan ve çevrimiçi platformlarda başlayan 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, 7 Mart’ta ilk etabını tamamlamıştı. “Sığamıyoruz” sloganıyla yıla yayılan festivalin ikinci kısmı 22 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Programda uzun metraj, kısa kurmaca ve kısa belgesel ve deneysel kategorileri olmak üzere dört dalda yarışmanın düzenlendiği ve ayrıca yarışma dışı gösterimlerin de yer aldığı ulusal seçkinin ve yakın dönem Balkan sinemasından örnekler gösterilecek.

Tüm gösterimlerin ücretsiz olduğu festivalde uzun metraj kurmaca, belgesel ve kısa metraj kurmaca olmak üzere Balkan filmleri 3 kategoride yarışmalı bir seçki olarak izleyiciyle buluşacak. Tüm film gösterimleri festivalin resmi internet sitesi olan https://kadinyonetmenlerfestivali.com.tr adresi üzerinden 22 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında süre ya da gösterim kısıtlaması olmadan, sadece web sitesi üyeliğiyle izlenmeye açık olacak.

Festivalin ulusal seçkisinde yer alan yönetmenlerle canlı yayınlarda söyleşiler yapılacak. Ayrıca Hira Selma Kalkan ile “Sanatla Terapi Atölyesi”, WMC’nin katkılarıyla Sezen Kayhan ile “Belgesel Yapımında Fırsatlar ve Engeller Atölyesi”,  Zeynep Merve Uygun ile “KYF Doc Lab: Yeni Medya Belgeselleri MasterClass” ve Prof. Berrak Taranç’ın vereceği çocuklar için müzik atölyesi, festival kapsamında düzenlenecek. Yönetmen söyleşileri ve genel katılımcılara açık olan diğer etkinlikler festivalin YouTube hesabı üzerinden takip edilebilecek.

Festivalin seçkiye giremeyen yönetmenlere yönelik çevrimiçi gerçekleştirdiği “Face to Face” geri bildirim etkinliği de yine nisan ayında düzenlenecek. Mart ayında gerçekleştirilen Gözde Yenipazarlı sanal fotoğraf sergisinden sonra, bu ay da Dr. Ebru Beyazıt’ın fotoğraf seçkisi festivalin internet sitesi üzerinden yayımlanacak. Festivalin tüm etkinlik programı sosyal medya hesaplarından da günlük olarak paylaşılacak.

Kadın sinemacıların emeklerine vurgu yapmak amacıyla her yıl 8 Mart haftası öncesi düzenlenen festivalin sürdürülebilirliği için başlatılan kampanya ise hâlâ desteğe açık.

Festivalin fiziki bölümünün ise  25-30 Haziran 2021 tarihleri arasında İzmir Seferihisar’da düzenlenmesi planlanıyor.

Kaynak : Kültür Servisi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları