loading
close
SON DAKİKALAR

40 yıllık arsa mücadelesi: Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e yargı yolu

40 yıllık arsa mücadelesi: Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e yargı yolu
Tarih: 13.11.2019 - 17:54
Kategori: Gündem

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi’nde Faruk Kıyım isimli bir yurttaş, arsasının işgal edilerek kaçak bina yapıldığı iddiasıyla Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve yardımcıları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Faruk Kıyım’ın Yavuztürk Mahallesi’nde bulunan 638 metrekarelik arsasına, S.S. Kayıkent Yapı Konut Kooperatifi ve Rastkent Yapı Konut Kooperatifleri tarafından kaçak ve ruhsatsız bina yapıldı. Kıyım, kaçak bina yapılmasına izin veren Üsküdar Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunarak yargılanmasını istedi. Mahkeme Türkmen’in yargılanmasını izin vermezken, Kıyım Danıştay'a başvurdu.

'MAHKEME KARARLARI UYGULANMADI'
Cumhuriyet'ten İlayda Kaya'nın haberine göre;
Kıyım’ın Danıştay’a yaptığı başvuru üzerine Hilmi Türkmen, teknik başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz ve Yapı Kontrol Müdürü Duran Kurnaz ile yardımcıları hakkında soruşturma izni verildi. Savcılığın soruşturma dosyasını hazırladığını ve Türkmen’in önümüzdeki günlerde mahkeme karşısına çıkacağını söyleyen Faruk Kıyım, babasının da 40 yıl boyunca arsası için mücadele ettiğini belirterek, “Bu ülke sınırları içinde bulunan tapu hiçbir işe yaramıyor mu? ‘Geçersiz mi?’ diye sormak istiyorum. 3 senedir mücadele ediyorum. Sadece hakkımı istiyorum. Devlet kapılarından olumsuz yanıt almadım ama mahkeme kararlarının hiçbiri uygulanmadı” dedi.

Hilmi Türkmen’in 2018 yılında İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu’nun kararının ardından kendisini yanına çağırdığını anlatan Kıyım, “ 2019 yılbaşına kadar ben bu işi halledeceğim diyerek söz verdi. Bu sözü yerine getirmedi. Bunalıma girip intihar girişiminde bulundum. Köprüye çıktığımda namus ve şeref sözü verdi. Aylar geçti hala sözünü tutmadı. İçişleri Bakanlığı’nın kararı halen neden uygulanmıyor. Sadece benim olan hakkımı istiyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN İDDİALARI YAZILI İSTEDİ
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, konuya ilişkin iddialar üzerine yaptığı açıklamada, toplantıda olduğunu gerekçe göstererek sözlü yanıt vermedi. Türkmen, soruların yazılı olarak iletilmesini istedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları