loading
close
SON DAKİKALAR

42 Türk istihbaratçı Suriye’de yakalandı

42 Türk istihbaratçı Suriye’de yakalandı
Tarih: 11.02.2012 - 21:10
Kategori: Gündem

Gül’ün Ortadoğu danışmanı Hürmüzlü ise “Ne evet, ne hayır diyorum” dedi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ısrarlarımıza rağmen, 2 gündür olayı ne doğruladı, ne de reddetti.

Cumhurbaşkanı Gül’ün Ortadoğu danışmanı Hürmüzlü ise “Ne evet, ne hayır diyorum” dedi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ısrarlarımıza rağmen, 2 gündür olayı ne doğruladı, ne de reddetti. Suriye kaynakları, Cemaate yakın, Türk Emniyeti ve İstihbaratıyla bağlantılı 42’den fazla şahsın yakalandığını teyid etti

Türkiye ile Suriye arasında son günlerde ciddi bir “istihbaratçı krizi” yaşandığı ortaya çıktı. Lübnan-İran-Suriye-Ankara hattında dolaşan büyük bir iddiaya göre, Suriye sınırları içinde en az 42 Türk istihbaratçı yakalandı. Olayla ilgili Ankara’da derin bir sessizlik var. Sessizliğe, Emniyet’in uyarısı nedeniyle Türk medyası da katıldı.

Olayla ilgili Aydınlık’ın elindeki bilgiler şöyle:

Olay hakkında ilk haber Lübnan’da çıkan El Ahbar ve Essafir gazetelerinde 10 gün kadar önce yayınlandı. Bu gazetelere göre, konu Arap gazeteciler tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ortadoğu danışmanı Erşad Hürmüzlü’ye İstanbul’daki bir toplantı sırasında soruldu. Hürmüzlü, yine Arap gazetelerinin haberine göre, Suriye’de yakalanan şahısların görevli değil kaçakçı olduğunu söyleyerek bir anlamda olayı doğruladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları