loading
close
SON DAKİKALAR

44 şehit veren karakola gitti

44 şehit veren karakola gitti
Tarih: 12.02.2012 - 12:57
Kategori: Gündem

CHP lideri bugüne kadar 5 kez saldırıya uğrayan Aktütün 5’inci Hudut Tabur Komutanlığı’nı ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde bulunan Aktütün 5’inci Hudut Tabur Komutanlığı’nı ziyaret etti. Beraberindeki Genel Başkan Yardımcıları Birgül Ayman Güler ve Yakup Akkaya ile askeri helikopterle Aktütün 5’inci Hudut Tabur Komutanlığı’na geçen Kılıçdaroğlu, burada askerlerle birlikte karavana yedi. Kılıçdaroğlu, bölgenin durumu, terörle mücadele ve gidilecek sınır bölgesi ile sınır birliğinde görevli askeri birlik hakkında bilgilendirildi.
Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği Aktütün 5. Hudut Tabur Komutanlığı, şimdiye kadar 5 kez saldırıya uğradı. Aktütün, Şemdinli İlçesi’ne yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan İran- Irak- Türkiye üçgeninde ve çok riskli bir bölgede bulunuyor. Karakola, ilk büyük saldırı 12 Eylül 1992’de gerçekleşti. Bu saldırıda 22 asker şehit edildi. 9 Mayıs 2008’de ise yine Irak’ın kuzeyinden, Leylek ve Çerçele Dağı üzerinden gelen teröristler aynı karakola bu kez 200 kişilik grupla saldırdı ve 6 asker şehit oldu. 4 Ekim 2008’de düzenlenen saldırıda ise 15 asker şehit edildi. 5 Haziran 2007’de yapılan saldırıda ölen veya yaralanan olmazken, 22 Temmuz 2007’deki saldırıda ise 1 asker şehit edildi. Bugüne kadar toplam 44 şehit verilenen Aktütün’deki saldırılarda, 42 terörist ölü ele geçirildi.

Hepsi kararlı
Hakkari’deki sınır karakollarını ziyaretinin ardından helikopterle Van’a eçen Kılıçdaroğlu, CHP Van İl Başkanı Ertuğrul Çabukel’i ziyaret etti. Gezi ve incelemeleriyle ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Bazı görevler vardır ki çok zor şartlar altında yerine getirilir. Bunlardan birisi de askerlik. Hepsi inançlı, kararlı, görevlerinin bilincinde. Kendileriyle öğle yemeği yedik. Son derece mutlu oldular. Zor koşullarda görev yapıyorlar ama sonuçta görevlerini tamamlayacaklar. Bunun azim ve kararlılığı içindeler.”

Biz seçmedik
Bir gazetecinin “Neden Aktütün Karakolu’nu tercih ettiniz” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Aktütün’ü biz seçmedik. Sadece sınır karakollarında görev yapan askerlerimizi ziyaret etmek ve bayram gününde onlarla beraber olmak istedik. Bu talebimizi ilettik. Aktütün’e gidelim diye tercih ettiler. Bizim için fark etmiyor. Sonuçta çok zor koşullarda görev yapıyorlar. Tercih bizden değil tümüyle karşı taraftan. Askerin morali gayet iyi, yeni bir bina yapılmış, binayı da bize gezdirdiler. Donanım olarak da iyi. Askerin morali de iyiydi.”

En ciddi engel AKP
Bu ülkede bırakın ölmeyi hiç kimsenin burnunun dahi kanamasını istemediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Kendi çözümümüzü de söyledik. ’Parlamentoda ortak akıl heyeti kuralım’ dedik. ’Nasıl çözülür, gelin masaya yatıralım’ dedik. AKP geldi mi, gelmedi, gelmek istiyor mu, hayır istemiyor. O nedenle sorunun önündeki en ciddi engel AKP’dir. Sorunu akılcı yöntemlerle, insan haklarına dayalı yöntemlerle çözmek isteyen, çözüm için her türlü çabayı da sarf eden CHP’dir.”

Bizden başka var mı?
Her yerde terör sorununun silahla çözülemeyeceğini söylediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
“Bizim dışımızda ’silahla çözülmez’ diyen var mı? AKP mi söylüyor, hayır. Bu soruyu sormak isterim. Bizi televizyonları başında izleyen bütün yurttaşlarıma soruyorum, bu sorunun çözülmesi için AKP’nin getirdiği öneriyi bilen tek Allah’ın kulu çıkıp söylesin. ’Bu sorunu çözmek için biz böyle bir yol izliyoruz’ desinler, biz de bilelim. Kimse bilmiyor. Vatandaşlar dönüp gelip bize soruyorlar.
Bize ’sorunun çözümüne siz katkı verin’ diyorlar. İyi, katkı vereceğiz de neyine katkı vereceğiz, yolunu, yöntemini bilmiyoruz, haritasını bilmiyoruz, kimse bir şey bilmiyor. Bizim arzu ettiğimiz, siyaset kurumu üzerine düşeni yapsın, bu sorunun çözümüne ilişkin uyguladığı yöntemi ortaya koysun.”


CHP: Yeni önlem var mı?
CHP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Artık bıçak kemiğe dayanmıştır diyorum. Ramazana hürmeten biz şu anda sabrediyoruz” sözlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Erdoğan’a Ramazan Ayı’nın bittiğini anımsatan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, artan terör eylemlere yönelik yeni önlemlerin alınıp alınmadığını sordu.
CHP Bolu Milletvekili Özcan, Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na terörle ilgili soru önergesi verdi. Özcan’ın, Başbakan’a “Ramazan ayı ve bayramı geride kaldı. Sabırla beklediğiniz Ramazan ayı boyunca, terörle ilgili farklı bir planlama yaptınız mı” sorusunu yöneltti. Özcan’ın Erdoğan’ın cevaplamasını istediği sorular şöyle:
“Ramazanın bitiminden sonra ’çok daha farklı olacak’ şeklindeki sözünüz ile neyi kastettiğinizi kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz? Bundan sonraki süreçte hükümetiniz için terörle mücadele mi, yoksa müzakere mi öncelikli olacaktır? Önümüzdeki süreçte İmralı’da hükümlü bulunan terör örgütünün başı ile görüşmeyi sürdürecek misiniz? İki yıl önce başlatmış olduğunuz açılım sürecini aynı kararlılıkla sürdürmeyi  düşünüyor musunuz?”


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları