loading
close
SON DAKİKALAR

4+4+4 Görüşmeleri Tartışmayla Başladı

4+4+4 Görüşmeleri Tartışmayla Başladı
Tarih: 28.03.2012 - 11:54
Kategori: Eğitim

Meclis Genel Kurulu'nda, 4+4+4 teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler tartışmayla başladı...

Teklifin tümü üzerinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okul öncesi eğitim ile ilgili, "Kanuni bir zorunluluk haline getirilmiyor ama okul öncesi eğitim Türkiye'de önceden olduğu gibi 36- 60 ay grubundaki çocuklarımız için yüzde 100 okullaşma oranı hedefiyle devam edecektir. Yazması gerekmiyor ben de onu anlatmaya çalışıyorum zaten" dedi.

"Cemil Çiçek evrak memuru, tanımıyoruz"

Şahsı adına söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, komisyon görüşmesinin yok hükmünde olduğunu iddia etti. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i sert sözlerle eleştiren İnce, şöyle dedi:

"Türkiye bir hukuk devleti olsa Çankaya'da oturan zat Türkiye'nin cumhurbaşkanı olsa AKP'nin cumhurbaşkanı olmasa elinin tersiyle iter zaten. Anayasa Mahkemesi gerçekten Anayasa Mahkemesi olsa sizin mahkemeniz olmamış olsa bu oradan da dönecektir. Sayın Cemil Çiçek evrak memurudur, CHP olarak Sayın Cemil Çiçek'i tanımıyoruz. Şehir şehir geziyor Anayasada Türkiye konuşuyormuş. Sen daha TBMM'de milletvekilinin konuşma hakkını savunmamışsın. Evrak memurun da ötesindesin. Meclis'te zorbalık hüküm sürmüş. Meclis Başkanı gıkını çıkaramıyor. Gözünü koltuk doyursun Sayın Çiçek. 30 senedir milletvekilisin. Daha ne olmayı bekliyorsun bir kere devlet adamı ol hepini bir kenara bırak.

Frak giymekle Meclis Başkanı olunmaz."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın geçmişteki sözlerini hatırlatan İnce, "Sayın Arınç'ın deyimiyle ham hum şarolop kanunudur bunlar, 5 dakikada beşiktaş kanunudur bunlar" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı: Öğretmen açığı var

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Şu anda açığa çıkacak öğretmenimiz olmayacak. Öğretmen açığımız vardır" dedi.

Ortaöğretimlerle ilgili imam hatip okulların açılıp açılmayacağına ilişkin sorular sorulduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı, "Eğitim sistemi demokratikleştikçe ve esnekleştikçe bu ülkede yaşayan herkes hangi etnik yapıda olursa olsun hangi dini yapıda olursa olsun hangi tür eğitim ihtiyacını duyan bir alanda bulunursa bulunsun hepsi bu esneklikten azami derecede yararlanacak. İmam hatip okulları da bundan azami derecede yararlanacak" dedi.

Genel Kurul Salonu'ndan Ruhban Okulu ile ilgili sorular üzerine Milli Eğitim Bakanı, "Ruhban okuluyla ilgili düzenleme bizim eğitim sistemiyle ilgili değil, o ayrı bir konu" şeklinde konuştu.

Teklifin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı

Teklifin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanmasının ardından CHP'nin, maddelere geçilmesinin açık oylama yapılmasına ilişkin önergesi oylandı. Oylamada; 390 milletvekili oy kullanırken 289 kabul, 101 ret çıktı.

Ardından teklifin birinci bölümünün görüşmelerine geçildi. AKP Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten konuşmasını yaptıktan sonra oturuma 5 dakika vara verildi. Aranın ardından
Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, 28 Mart Çarşamba günü saat 14'te toplanmak birleşimi kapattı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları