loading
close
SON DAKİKALAR

5 milyon TL harcanarak tadilatı yapılan Gaziantep Hükümet Konağı yıkılıyor

5 milyon TL harcanarak tadilatı yapılan Gaziantep Hükümet Konağı yıkılıyor
Tarih: 16.01.2021 - 15:44
Kategori: Gündem

Gaziantep-Şahinbey Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Hasan Şencan 5 milyon TL harcanarak tadilatı yapılan Gaziantep Hükümet Konağı'nın yıkılacağını belirterek "tek adam zihniyeti ile alınan bu karar kabul edilemez" dedi.

 ‘Depreme dayanıksız’ gerekçesi ile yıkılması planlanan Gaziantep Hükümet Konağının bulunduğu alan Milet Bahçesi'ne dahil edilecek. Yeni Valilik binası ise Fevzi Çakmak Bulvarı’nda bulunan kamu kurumlarının yerine yapılacak. 25 yıldır kullanılan Gaziantep Valiliği bir süre önce milyonlarca lira harcanarak tadilat görmüştü.

Gaziantep-Şahinbey Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Hasan Şencan konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. CHP'li Şencan paylaşımında şu ifadeler kullandı:

"1984 yılında açılan proje yarışması ile mimarisi belirlenen ve ödüllü bina olan ayrıca kısa bir süre önce 5milyon TL harcanarak tadilatı yapılan Gaziantep Hükümet Konağı yıkılıyor. Bu şehrin insanlarına, STK’larına sorulmadan tek adam zihniyeti ile alınan bu karar kabul edilemez.

Bu şehrin tarihine, dokusuna, yapısına, simgesine dokunmayın, yeter artık. Aldığınız kararlar bu şehrin insanını ilgilendiriyor, siz bu binaya çirkin diyorsunuz ama yaptığınız ucube binalar ortada. Dünyanın en eski şehri olan Gaziantep yaşayan bir şehir olmalı."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları