loading
close
SON DAKİKALAR

50.000 lira kefaletle tahliye edilen eski vali Harput'a ev hapsi

50.000 lira kefaletle tahliye edilen eski vali Harput'a ev hapsi
Tarih: 07.07.2018 - 11:23
Kategori: Yurt

FETÖ davasında mahkemenin Bursa eski Valisi Şahabettin Harput’un da aralarında bulunduğu tutuklu 3 sanığın 50’şer bin lira kefaletle tutuksuz yarılanmak üzere tahliye edilmesi kararına, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı itirazı değerlendiren üst mahkeme, Harput’a ev hapsi verdi. ...

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput, 2016 Ağustos’unda çıkartıldığı mahkemece ’terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklandı. Savcılık soruşturmasının ardından, aralarında Harput’un da bulunduğu 27’si tutuklu, 60 sanık hakkında Bursa 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’silahlı terör örgütü yöneticisi olma ve terörizmin finansmanının kanununa muhalefet’ suçlarından 10’ar yıldan 20’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Şahabettin Harput’un suçlamaları kabul etmediği yargılama sürerken, tutuklu sanıklardan 13’ü tahliye edildi.

Harput’un aralarında bulunduğu 14’ü tutuklu, 60 sanıklı davaya geçen Çarşamba günü devam edildi. Duruşma sonunda, mahkeme savcısının tutukluluk hallerinin devamını talep etmesine karşın, mahkeme heyeti, sağlık problemleri ve ilerleyen yaşlarını gerekçe göstererek Şahabettin Harput ile diğer tutuklu sanıklar Mehmet Ali Yayıkçı ve Ali Kemal Turhan’ın 50’şer bin lira kefalet karşılığı tahliyelerine karar verdi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, bu karara bir üst mahkeme olan Bursa 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde itiraz ederek, 3 sanığın tekrar tutuklanmasını istedi.

Şahabettin Harput ve 2 tutuklu sanık dün akşam saatlerinde 50’şer bin TL kefaletin yatırılmasının ardından tahliye edilirken, Bursa 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi ise Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazını değerlendirdi. Mahkeme heyeti, Şahabettin Harput ile Ali Kemal Turhan’a ev hapsi verirken, Mehmet Ali Yayıkçı için yapılan itirazı ise reddetti.

Yargılamaya eylül ayında devam edileceği belirtildi.

FETÖ'den tutuklu eski Bursa valisi, 50 bin lira kefaletle tahliye edildi

Savcılıktan FETÖ sanıklarının 50.000 lira kefaletle tahliyesine itiraz

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları