loading
close
SON DAKİKALAR

50 kişilik nüfusa sahip ütopik bir ada: Pitcairn

50 kişilik nüfusa sahip ütopik bir ada: Pitcairn
Tarih: 18.04.2017 - 12:58
Kategori: Seyahat

Pasifiklerin ortasında, medeniyetten uzak bir ada Pitcairn Adaları. Bu ada da yaşayan yerel halk ise Pitkernler. Nüfusu ortalama 50 olan ada oldukça huzurlu bir yerleşim yeri. Üstelik 14 güne kadar da vize istemiyor.

İşte bir zamanların uğrak limanlarından biri olan Pitcairn Adaları...

Pitcairn Adaları, Tahiti'ye 2 bin Hawaii'ye 3 bin 500 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Adadaki en eski yerleşim izleri 11. yüzyıla dayanan adaya 1790 yılında yerleşen korsanlar ada nüfusunu arttırmış.

Kimsenin bilmediği bu adaya yerleşen korsanlar ilk yıllarda çok huzurlu vakitler geçirmiş. Ama 1808 yılında balina avcıları tarafından da keşfedilen ada birçok kişi tarafından uğranmış ve kıtalar arası ulaşımı sağlayan uğrak bir liman olmuş.

Yıllar geçtikçe nüfusu arttığı için adada yer bulamayan veya kalmak istemeyenler adayı terk etmiş.

Günümüzde 45-55 kişi arası nüfusa sahip olan adaya her yıl yaklaşık bin turist gelmekte. Gelen turistlerin büyük bir kısmı ise adanın başkenti olan Adamstown'u ziyaret ediyor.

Pitcairn Adaları, Britanya Denizaşırı Toprakları'nın bir üyesi. Ve bu adaya gidenlerden 14 güne kadar vize istenmiyor.

Kendi bayrağı, başkenti, marşı olan ada tam bir özerk devlet.

Doğayla iç içe huzurlu bir yer olan Pitcairn Adaları'nın bir de dezavantajı var. Oda internet. Bu adada internet uydudan sağlanıyor. Ve 2 GB kotalı internetin fiyatı 120 TL. Üstelik internetin hızı 0.25 mbit.

Adada çalışmak isteyenlere ise altı aylık çalışma vizesi veriliyor. Eğer ailecek gidecekseniz merkezi hükümetten izin almanız gerekiyor.

Hürriyet Seyahat

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları