loading
close
SON DAKİKALAR

52 baronun katılmayacağını açıkladığı adli yıl açılışı bugün Beştepe'de yapıyor

52 baronun katılmayacağını açıkladığı adli yıl açılışı bugün Beştepe'de yapıyor
Tarih: 02.09.2019 - 09:22
Kategori: Gündem

Yargıtay Başkanlığı tarafından düzenlenen 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni bugün Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak.

Adli Yıl Açılış Töreni bugün gerçekleştirilecek. Törenin sarayda yapılacak olması yargı camiasında tepkiye neden olmuştu. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu törene katılacağını açıklamış, 52 baro töreni boykot ederek saraya gitmeyeceğini duyurmuştu. 

İlk olarak İzmir Barosu bir açıklama yayınlamış, "Bizler, insan haklarının korunduğu ve geliştirildiği, hukukun yok sayılmadığı, yargının siyasi iktidarın güdümünden çıktığı günlerde, tam bağımsız bir yargı teşkilatının ev sahipliğinde yapılacak bir törene katılımı, savunduğumuz değerlere daha uygun görüyor ve bu günü umutla bekliyoruz" diyerek tören davetini yapan 'ev sahibi' Yargıtay'a "Bize kalırsa siz de gitmeyin" demişti.

Ankara Barosu saraydaki törene alternatif bir tören düzenleyeceğini duyurmuştu. Baro tarafından bugün saat 11.00’de Sıhhiye Adliyesi önünde basın açıklaması yapılacak sonrasında ise Anıtkabir'e gidilecek.

380 üyeli Yargıtay’da 20 üyenin de törene katılmayacağı öğrenilmişti.

Yargıçlar Sendikası, adli yıl açılış töreninin Beştepe'de yapılmasına tepki gösteren bir açıklamayı "İktidar partisi başkanı ve yürütmenin başı konumunda olması dolayısıyla, Cumhubaşkanlığı'na ait bir mekanda ve onun katılımı ile toplantının yapılması, orada bulunan hakim ve savcılar yönünden ciddi bir tarafsızlık kuşkusu doğuracak nitelikte olduğu gibi yürütme ile yargının birlikteliği gibi bir görüntüye neden olacağı için ayrıca sakıncalıdır. Bu yüzden, bu hususlar' vurgulayarak törene katılmayacaklarını bildiren Baroların çekincelerine katılarak, bu konudaki görüş ve yaklaşımlarını destekliyoruz" sözleriyle yayınlamıştı.

YARSAV Eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Twitter hesabından Yargıtay'ın hakim ve savcılara gönderdiği mesajı paylaştı.

Eminağaoğlu'nun paylaştığı mesajda katılımın zorunlu olduğu ifade ediliyor. 

Eminağaoğlu'nun "Rezaletin belgesi..." notuyla paylaştığı mesaj şöyle:

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları