loading
close
SON DAKİKALAR

6.5 ton esrar ele geçirildi

6.5 ton esrar ele geçirildi
Tarih: 12.02.2012 - 23:05
Kategori: Gündem

Diyarbakır'da havadan ve karadan düzenlenen operasyonda, 6.5 ton esrar ele geçirilirken, 14 şüpheli gözaltına alındı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, terör örgütü PKK’nın finans kaynağı olan uyuşturucu maddeleri ele geçirmek, ve terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek için aylar süren istihbarat ve teknik takip çalışması yaptı. 

Uyuşturucuların Lice İlçesi Yorulmaz Köyü’nde bulunduğu belirleyen jandarma, köye dün Jandarma Özel Harekat Timleri, silahlı helikopterler, 3 narkotik dedekter köpek, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin de katılımıyla, Yorulmaz köyüne hava ve karadan operasyon düzenledi.

Operasyonda daha önceden belirlenen 18 ayrı noktada eş zamanlı aramalar yapıldı. Şüphelilere ait ev ve eklentileri, dere yatakları, arazideki çalılıklara gizlenmiş ve toprak altına gömülü vizeyette toplam 6.5 ton esrar ele geçirildi.

Piyasa değeri 3 milyon lira olduğu belirtilen esrarla ilgili 14 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında soruşturma sürdürülüyor. Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Söz konusu uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen miktar 2007 yılından sonra bir defada ele geçirilen en büyük uyuşturucu miktarı olup, terör örgütünün uyuşturucu gelirine büyük darbe vurulmuş oldu" denildi.

Diyarbakır’da jandarmanın geçen yıl içinde yaptığı operasyonlarda toplam 22.8 ton, bu yıl içinde yapılan operasyonlarda ise son operasyonla birlikte toplam 16.5 ton esrar ele geçirildi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları