loading
close
SON DAKİKALAR

6. Avanos Geleneksel Halk Panayırı başladı

6. Avanos Geleneksel Halk Panayırı başladı
Tarih: 17.07.2019 - 09:25
Kategori: Yerel

Avanos Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen “Avanos Geleneksel Halk Panayırı” büyük bir coşkuyla başladı.

Avanos’ta el ve ev ürünleri ile sanat ve sanatçıyı halk ile buluşturan ve bu yönüyle Kapadokya bölgesinin en özgün kültür etkinliği olan geleneksel halk panayırının açılışı, Belediye Başkanımız Celal Alper İbaş ve değerli eşi Funda Eldeniz İbaş, Belediye Meclis Üyelerimiz, CHP Avanos İlçe Başkanı Mehmet Kızılöz ve Avanos Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özge Önderoğlu Akkuyu tarafından, fotoğraf sanatçısı Derya Atasever’in “Dünya Çocukları” adlı fotoğraf sergisi için kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Açık havada gerçekleştirilen fotoğraf sergisi panayırın ilgi çeken sanat aktivitelerinden birisi oldu.

Belediye Başkanımız, bütün stantları tek tek gezerek panayıra katkı sunan vatandaşlarımızı ve sanatsal sergi açan sanatçılarımızı tebrik ederek hayırlı olsun temennisinde bulundular.

Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, yöresel el sanatı ve ürünlerin sergilendiği halk panayırı Avanos’un sanatla harmanlanmış yaşantısının, sanatçı ellerde ortaya çıkan eserleri toplu bir şekilde sergilenmesine vesile olması ile önemli bir etkinlik olduğunu ifade etti.

İbaş, Avanos’ta el işçiliği ile yapılan ürünleri, sanatı ve sanatçıyı doğrudan halk ile buluşturan halk panayırını tüm vatandaşlarımızın görmesi gerektiğini düşünüyoruz. Burada mutlaka ilgilerini çekecek bir sanatsal çalışmaya denk geleceklerdir. Panayırda fotoğraf sergileri, el sanatı ürünleri, ahşap oyma ve işleme çalışmaları gibi pek çok stant yer alıyor. Temmuz ayı sonuna kadar her hafta sonu akşam saatlerinde panayır ziyaretçilere açık kalacaktır. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz dedi. 

Panayır programı, kültür etkinlikleri, sanat sergileri, el sanatı ürünleri satış stantları ile Temmuz ayı süresince her hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar akşamları Kızılırmak kenarında  devam edecek.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları