loading
close
SON DAKİKALAR

'6 şiddetinde bir deprem 15-20 gün içinde vurabilir'

'6 şiddetinde bir deprem 15-20 gün içinde vurabilir'
Tarih: 13.02.2017 - 05:27
Kategori: Gündem

İTÜ Maden Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Övgün Ercan, Çanakkale için çok kritik uyarıda bulunarak, '6 şiddetinde bir deprem 15-20 gün içinde vurabilir' dedi.

İTÜ Maden Fakultesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Övgün Ercan, Çanakkale bölgesinde önümüzdeki günlerde şiddetli deprem beklediğini söyledi. Övgün, bölgedeki fay hatlarının gerginliği boşaltamadığını o yüzden 6 şiddetin de bir depremin 15 - 20 gün içinde vurabileceği uyarında bulundu.

"6 Şubat'tan bugüne kadar 4'ün üzerinde 16 deprem kayıtlara geçti"

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat'tan itibaren üçü 5,3, biri 5,2 olmak üzere çeşitli büyüklüklerde 749 sarsıntı meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, Ayvacık'ta 6 Şubat'tan bugün saat 18.08'e kadar 749 deprem kaydedildi.
Ayvacık'ta 6 Şubat'tan bugüne kadar 4'ün üzerinde 16 deprem kayıtlara geçti.

(Hürriyet)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları