loading
close
SON DAKİKALAR

60 ay vadeli bedelli askerlik

60 ay vadeli bedelli askerlik
Tarih: 11.02.2012 - 20:11
Kategori: Ekonomi

Bedelli askerlik yasa tasarısı bakanların imzasına sunulurken, bankalar da 'bedelli kredisi'ne son şeklini veriyor

Bedelli askerlik yasa tasarı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bakanların imzasına açılırken, bankalar da bedelli askerlikten yararlanmak isteyen müşterileri için 'bedelli kredisi'ne son şeklini vermeye başladı.

30 yaş ve üstünün yararlanacağı bedelli askerliğin bedelinin 4 taksitte 25 bin lira ya da peşin 10 bin Euro olması beklenirken, banka kredisi kullanacaklar aylık asgari ücret fiyatına taksitle askerlik hizmetini yerine getirebilecek.

Bankaların hemen hemen tamamı bedelli kredilerinde vadeyi 60 aya kadar çıkarıyor. Bankacılar, bedelli kredisinin faizinin son şeklinin yasa çıktıktan sonra belli olacağını, ancak kredinin aylık faiz oranının 60 ay vade için yüzde 1.40 ile yüzde 1.50 arasında oluşacağını belirtiyor.

Bu faiz oranıyla 60 ay vadeli kredisi kullanan bir vatandaşın aylık ödeyeceği taksit tutarı ise 683 TL oluyor. Asgari ücretin net 599 TL olduğu göz önüne alındığında neredeyse aylık asgari ücret tutarı taksit ödeyerek bedelli askerlik yapılabilecek.

60 ay vadeli 25 bin TL kredi kullanan asker adayının vade sonunda askerlik için toplam ödediği bedel ise 41 bin TL olacak.

Bedelli askerlik imkânından yararlanması düşünülen 30 yaş ve üstü 400 bin kişinin olduğu belirtiliyor. Bu kişilerin tamamının bedelli askerlik yapması durumunda devletin kasasına 10 milyar TL gibi bir kaynak girecek.

Bankacılar, bedelli askerlik hakkını kullananların en az yarısının banka kredisi kullanacağını öngörüyor. Bütün adayların bu hakkını kullanması durumunda en az 200 bin kişinin banka kredisi kullanması bekleniyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları