loading
close
SON DAKİKALAR

60 dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığı'nda

60 dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığı'nda
Tarih: 11.02.2012 - 23:22
Kategori: Siyaset

Aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı bakan ve milletvekillerine ait 60 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Yasama dokunulmazlıklarının kaldırılması hakkındaki Başbakanlık Tezkerelerinden biri, AK Parti İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin’e ait ortak dosya.

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Bülent Arınç, Milli Savunma Bakanı ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, BDP Genel Başkanı ve Hakkari Milletvekili Selahattin Demirtaş, BDP Grup Başkanvekilleri Hasip Kaplan ve Pervin Buldan’ın yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkereleri, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevkedildi.

Gelen dosyalar arasında BDP milletvekillerinin dosyaları ağırlık taşırken; Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, AK Parti İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’a ait dosyalar da bulunuyor.

60 yeni dosyayla birlikte Meclise gelen dosya sayısı 622’ye ulaştı. Bunlardan 481’ini, 23. Dönemden kalan dosyalar oluşturuyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları