loading
close
SON DAKİKALAR

60lar geri geliyor

60lar geri geliyor
Tarih: 12.02.2012 - 19:23
Kategori: Kadın

Alberta Ferretti, Jean Paul Gaultier ve diğer moda devlerinin 60’lı yılları yansıtan 2011 Sonbahar koleksiyonları görkemli bir defileyle görücüye çıktı

60’lı yılların çizgisi, modayı hiçbir zaman tam anlamıyla terketmedi aslında ve şimdi tüm gücüyle modaya geri dönüyor. 60’lı yılları konu alan dizilerin, bu geri dönüş konusunda oldukça etkili olduğunu da söylemek gerek. Modacılar 2011 Sonbahar koleksiyonlarında birlik olup, bu trende fazlasıyla ağırlık verdiler. 

Jean Paul Gaultier, Prada ve Burberry Prorsum, özellikle dış giyim konusunda bu trendi en iyi yansıtanlar arasında. Modacıların en son kreasyonlarını inceleyerek, 60’lı yılların trendini nasıl giymemiz gerektiğine gelin bir göz atalım. 


Elbiseler
60’lı yıllardan esinlenerek hazırlanan elbiseler, dekolte konusunda oldukça zayıf. Bunun yanı sıra geometrik kesimleri ve yüksek yakalarıyla dikkat çekiyorlar. Koyu renkler ve baskıların hakimiyetinde olan elbiselerin boyları diz hizasında ya da daha kısa. Podyumda dikkat çeken bir diğer ayrıntıysa iri düğmeler...

Nasıl giymeli: Koyu tonlarda bir elbiseyi parlak renkli bir çorapla giymelisiniz, tıpkı Fendi’nin 2011 Sonbahar defilesinde olduğu gibi. Rugan aksesuarlar, renkli taçlar, kalın bileklik ve yüzükler ise bu trendi en iyi tamamlayan parçalar.

Bol paçalar
60’lı yılların çizgisini taşıyan bol paçalı pantolonlar, yüksek yakalı bluz ve tuniklerle kombinleniyor. Yüksek topuklu ayakkabılarla birlikte giyilen bol paçalı pantolonlar, çok daha ince ve uzun bir görünüme yardımcı oluyor. 

Nasıl giymeli: Yüksek bel ve bol paçalı bir pantolon şık bir görünüm için mutlaka şifon bir bluz ya da yüksek yakalı bir tunikle tamamlanmalı. Eğer boynunuz kısaysa yüksek yakalı bluzler giymekten kaçının.

Dış giyim
60’lı yılların kruvaze kabanları, kürk detayları ve iri düğmeleri ile dikkat çekiyor. Ayrıca yeni sezon koleksiyonlarında pek çok naylon yağmurluk görmeniz mümkün. Bu markalardan biri de Burberry.

Nasıl giymeli: Pelerin tarzı bir kabanı mutlaka dizlerde bir etek ya da elbiseyle giyin. Etek kabanınızdan biraz uzun olabilirken, elbisenizin boyu mutlaka kabanınızdan bir parça kısa olsun. Kabanınızı kemerle kullanarak tarzınıza şık bir katkıda bulunabilirsiniz. 

Renkler ve Desenler
Pastel tonlar en az cesur renkler kadar önem taşıyor, 60’lı yılların modasında. Birbiriyle uyumsuz soyut ve geometrik baskılar, iri puantiyeler, Alberta Ferretti ve Jean Paul Gaultier’ın defilesinde oldukça sık görünüyor. 

Nasıl giymeli: Koyu geometrik desenli bir elbiseyi mutlaka uzun botlarla giymelisiniz. Bluz, etek ve pantolonlardaki baskılar birbiriyle tamamen uyumsuz. Böyle bir desen karmaşasını tek renkli bir ceketle tamamlayarak zıtların uyumunu yakalamanız mümkün.

Ayakkabılar
Stilettolar, alçak topuklu sandaletler, deri çizmeler ve minik topuklu ayakkabılar yeni sezon koleksiyonlarında baş gösteriyor. 

Nasıl giymeli: Bu tarz ayakkabıları mutlaka parlak çoraplarla giyin.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları