loading
close
SON DAKİKALAR

63 öğretmen öldü, 54 öğretmen kayıp

63 öğretmen öldü, 54 öğretmen kayıp
Tarih: 12.02.2012 - 20:08
Kategori: Gündem

Depremde 63 öğretmenin yaşamını yitirdiği, 54 öğretmenin ise hala kayıp ya da enkaz altında bulunduğu belirtildi.

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 88. yıl dönümü dolayısı ile sendika genel merkezinde üye katılımcılar nezaretinde kutlama programı düzenleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Kardeşlik ve birlik duygularıyla daha güçlü; ekonomisi ve refah seviyesi daha yüksek barış dolu bir Türkiye'de nice Cumhuriyet Bayramlarının kutlanmasını temenni ediyorum. DES camiası olarak 75 milyon vatandaşımızla birlikte bir arada aynı duygu, aynı inanç etrafında geleceğe ümitle bakıyoruz" dedi.

54 öğretmen kayıp 

Van depreminin yaralarının sarılması başlattıkları yardım kampanyasına bütün üyelerini, öğretmen, öğrenci ve velileri katkı ve katılıma davet eden DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Van'da meydana gelen depremde şehit olan 63 öğretmenimiz ve hala kayıp olan yahut göçük altında bulunan 54 öğretmenimiz Van'daki çocuklara umut ışığı olmak için memleketlerinden kilometrelerce uzaklardan gelerek deprem felaketine yakalandıklar. Şehit öğretmenlerimiz atanmak için yıllarca gün saydılar. Aile kurma özlemiyle hayatlarını birleştirdiler. Ortak bir kaderi paylaştılar ve hayalleri deprem felaketiyle son buldu. Kendilerini minnet ve hasretle anıyoruz, anacağız" dedi.

"Öğretmenlerin isimleri okullara verilsin" 

Öğle saatlerinde kendisini arayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in arama, kurtarma, deprm sonrası yardım faaliyetleri hakkında bilgi verdiğini söyleyen Avcı, "Sayın Bakan, depremin ilk günü Van'a hareket ettiğini ve halihazırda görevli bürokratlar, 37 mühendis ve 2 milyon liralık tahsisatla öğretmenlere, öğrencilere ve okullara dönük yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Sayın Bakan, depremin yaralarını sarmak, görev şehitlerimize ve eğitim yuvalarına sahip çıkmak için canla başla koşturduklarını söyledi. Sayın Bakanımızdan, Van depreminde yaşamını yitiren 63 öğretmenimizin isimlerinin görev yaptıkları okullara verilerek anılarının yaşatılmasını istiyoruz" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları