loading
close
SON DAKİKALAR

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Tekirdağ için sessiz başlıyor

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Tekirdağ için sessiz başlıyor
Tarih: 09.07.2018 - 17:01
Kategori: Yurt

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nin ilk gününde, Tekirdağ'da yaşanan tren kazası nedeniyle davul ve zurna çalınmayacak. Festival kapsamında bu akşam düzenlenecek konserler de iptal edildi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin ilk gününde Kırkpınar davul ve zurna ekipleri, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı karşılamak için geldi. Belediye önünde kendisini karşılamaya gelen davul ve zurna ekiplerini gören Gürkan, “Öncelikle Kırkpınar’ımız hayırlı, uğurlu olsun. Akşam biliyorsunuz Çorlu’da meydana gelen tren kazasında 24 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Tabi Kırkpınar’da bir gelenektir. 657 yıldır her koşulda devam etmiştir. Ama bugün de davul çalacağımız, zurna çalacağımız bir gün değildir. Ama geleneği de bırakmayacağımız bir gündür. Çünkü her şartta bizim geleneğimiz devam eder. O yüzden hem geleneği sürdürmek hem de kaybettiğimiz vatandaşlarımızın hatırasına saygı göstermek için tokmağımız davulumuza bir kez vuracak, geleneğimizi yaşatmış olacağız ama bugün başkada davul ve zurna çalmayarak, kaybettiğimiz vatandaşlarımızın hatıralarına da saygımızı göstereceğiz” diye konuştu

Gürkan daha sonra davulcuya dönerek "Bir tokmak vur davula, gelenek yerine gelsin. Kırkpınar’ımız hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Ayrıca davul zurna ekipleri, kaza nedeniyle kollarına siyah kurdele taktı.

Öte yandan bu akşam düzenlemesi planlanan konserler ile 25 Kasım Stadyumundaki program iptal edildi.

657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin açılışı bugün saat 18.00’da toplanan kortejin sessiz bir şekilde Atatürk Anıtı’na yürüyerek, anıta çelenk sunmasıyla başlayacak. Açılış konuşmaları da Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilecek.

13 Temmuz Cuma günü pehlivanlar Kırkpınar Er Meydanı'nda güreşlere başlayacak, iki gün sürecek başpehlivan güreşleri sonrası, 15 Temmuz Pazar günü akşam saatlerinde Türkiye'nin başpehlivanı belirlenmiş olacak.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları