loading
close
SON DAKİKALAR

71. Berlin Film Festivali’nde altı dizi gösterilecek

71. Berlin Film Festivali’nde altı dizi gösterilecek
Tarih: 28.01.2021 - 12:02
Kategori: Kültür & Sanat

71. Berlin Film Festivali’nin Berlinale Series bölümünde gösterilecek yapımlar belli oldu. Bu yıl festivalde dünyanın farklı köşelerinden altı dizi gösterilecek.

Bu yıl pandemi şartları nedeniyle iki parça hâlinde gerçekleşecek ve mart ayındaki ilk parçası online olarak düzenlenecek 71. Berlin Film Festivali için hazırlıkların hız kazanmasıyla birlikte, festivalle ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde, festival kapsamında düzenlenecek Avrupa Film Market’te yer alacak yapımlar açıklanırken, dün de festivalin Berlinale Series bölümünde gösterilecek diziler belli oldu.

FilmLoverss‘ın Berlinale‘den aktardığı habere göre, bu yıl pandemi nedeniyle önceki yıllardan daha az yapıma ev sahipliği yapacak festivalin Series bölümünde dünyanın farklı köşelerinden altı dizi gösterilecek. Bu yıl seçkide yer alan yapımların gerek hikâyeleri gerek görsel stilleriyle içinden geçtiğimiz döneme uygun yapımlar olduğu belirtiliyor.

Berlinale Series seçkisinde bu yıl ilk kez Latin Amerika dizileri yer alacak. Bu diziler HBO’nun Arjantin yapımı dizisi “Entre hombres” (Amongst Men) ve Brezilya yapımı “Os últimos dias de Gilda” ( The Last Days of Gilda) olacak. Öte yandan bir ilk de belgesel tarafından yaşanacak. Oscar adayı belgeselciler Josh Penn ve Michael Gottwald’ın imzasını taşıyan Amerika yapımı “Philly D.A.” festivalde gösterilen ilk belgesel dizisi olacak.

71. Berlin Film Festivali’nde gösterilecek diziler

71. Berlin Film Festivali’nde gösterilecek altı diziye dair detaylar şöyle:

‘Entre Hombres’ (Amongst Men)

Arjantin

Yönetmen: Pablo Fendrik

Oyuncular: Gabriel Goity, Nicolás Furtado, Diego Velázquez, Diego Cremonesi, Claudio Rissi

Platform: HBO

60 dakikalık 4 bölüm

Bir senatör sonu trajik şekilde biten bir seks partisinde çekilmiş görüntülerinin olduğu VHS kasetinin ortaya çıkmasının sonucu ölüm, yıkım ve çılgınlık olur. Dizi, kamerasına 1996 yılının Buenos Aires’ine, çeteler ve yozlaşmış polisler tarafından kontrol edilen yeraltı dünyasına çeviriyor.

‘Ich und die Anderen’ (Me and the Others)

Avusturya, Almanya

Yaratıcıs: David Schalko

Yönetmen: David Schalko

Oyuncular: Tom Schilling, Lars Eidinger, Katharina Schüttler, Sophie Rois, Mavie Hörbiger, Martin Wuttke

Platform: Sky

60 dakikalık 4 bölüm

David Schalko’nun absürt hiciv türündeki dizisi “ben” ile “diğerleri” arasındaki farkın bulanıklaşmaya başladığı bir hikâye anlatıyor.

‘It’s a Sin’

Birleşik Krallık

Yaratıcı: Russell T Davies

Dizi Sorumlusu (Showrunner): Russell T Davies, Nicola Shindler

Yönetmen: Peter Hoar

Oyuncular: Olly Alexander, Neil Patrick Harris, Stephen Fry, Keeley Hawes, Nathaniel Curtis, Lydia West, Callum Scott Howells, Omari Douglas

Platform: Channel 4, HBO Max

48 dakikalık 5 bölüm

1980’lerin Londra’sında bir araya gelen bir grup kuir erkeğe odaklanan “It’s a Sin”; aşk, yaşam ve kayıp hakkında bir hikâye.

‘Os últimos dias de Gilda’ (The Last Days of Gilda)

Brezilya

Yaratıcı: Gustavo Pizzi

Yönetmen: Gustavo Pizzi

Oyuncular: Karine Teles, Julia Stockler, Antonio Saboia, Ana Carbatti, Lucas Gouvêa

Platform: Canal Brasil

30 dakikalık 4 bölüm

Gilda yemek yapmayı, yaşamayı ve erkekleri seviyor. Ancak Gilda’nın yaşam tarzı bir süre sonra dar görüşlü, muhafazakâr komşularıyla ters düşüyor.

‘Philly D.A.’

ABD

Yaratıcılar: Ted Passon, Yoni Brook, Nicole Salazar

Yönetmenler: Ted Passon, Yoni Brook

54 dakikalık 8 bölüm.

Sekiz bölümlük belgesel dizisi, 2017 yılında adli yargı sistemi ve kolluk kuvvetlerinde reform sözü vererek makama gelen Phildelphia Baş Savcısı Larry Krasner’ı takip ediyor. Krasner’ın planları şehirde pek de hoş karşılanmıyor.

‘Snöänglar’ (Snow Angels)

İsveç, Danimarka

Yaratıcı: Mette Heeno

Yönetmen: Anna Zackrisson

Oyuncular: Josefin Asplund, Eva Melander, Maria Rossing, Ardalan Esmaili, Cecilia Nilsson

Platform: SVT, DR

58 dakikalık 6 bölüm

Noel döneminde beş haftalık bir bebeğin kaybolması bebeğin annesi olan Jenni’yi adeta yıkarken, polis memuru Alice’i de bu Jenni’nin hayatına sokuyor. Ancak bu kayıp vakasından etkilenen sadece ikileri olmuyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları