loading
close
SON DAKİKALAR

78. Venedik Film Festivali’nin jüri başkanlığını Bong Joon-ho,yapacak

78. Venedik Film Festivali’nin jüri başkanlığını Bong Joon-ho,yapacak
Tarih: 16.01.2021 - 11:59
Kategori: Kültür & Sanat

1-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 78. Venedik Film Festivali’nin jüri başkanı “Parazit” (Parasite) ile tarihi bir başarıya imza atan Bong Joon-ho olacak.

2020’de pandemiden sonra düzenlenen ilk büyük film festivali olmasıyla sinema dünyası için her zamankinden de büyük bir misyon üstlenen Venedik Film Festivali, merakla beklenen pek çok filmin ilkgösterimine sahne olan festivali aldığı önlemler sayesinde büyük bir sorun yaşamadan tamamlayarak 2020’de festival ruhunu yaşatma şansı yakaladı. Bu büyük sorumluluğun ardından zaman kaybetmeden 2021’in festivalini şekillendirmek için hazırlıklara başlayan Venedik Film Festivali yönetimi, 78. Venedik Film Festivali’nin jüri başkanı olacak ismi açıkladı.

FilmLoverss’ın haberine göre, bu yıl Venedik’te jürinin başındaki isim, son filmi “Parazit” ile tarihi bir başarıya imza tan Bong Joon-ho olacak. Joon-ho böylece Venedik Film Festivali tarihinde jüri başkanlığı yapan ilk Güney Koreli yönetmen unvanının da sahibi olacak.

Yakın dönem Güney Kore sinemasının en önemli isimleri arasında yer alan Bong Joon-ho her ne kadar “Parazit” ile adını çok daha geniş bir kitleye duyurmuş olsa da, aslında “Cinayet Günlüğü” (Memories of Murder), “Yaratık” (The Host), (Ana) “Mother”,” Snowpiercer”, “Okja” gibi filmlerle yıllardır adından övgüyle söz ettiriyordu.

1-11 Eylül tarihleri arasında fiziki gösterimlerle gerçekleşmesi planlanan 78. Venedik Film Festivali’nin Ana Yarışma jürisinde Joon-ho’ya eşlik edecek isimlerin de önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları