loading
close
SON DAKİKALAR

781 bin askeri kıyafet ve bot alımı ihalesi Albayrak'ın aile şirketine mi verildi?

781 bin askeri kıyafet ve bot alımı ihalesi Albayrak'ın aile şirketine mi verildi?
Tarih: 21.12.2018 - 10:42
Kategori: Gündem

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Milli Savunma Bakanlığı’nın 781 bin askeri kıyafet ve bot alımı ihalesi ile ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

781 bin askeri kıyafet ve bot alımı ihalesini Meclis gündemine taşıyan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. CHP'li Başarır “Milli Savunma Bakanlığı tarafından 781 bin askeri kıyafet ve bot alımı için ihale yapıldığı, ihalenin yıllardır askeri malzemelerin tedarik edildiği ve üretici firma olan Yakupoğlu Tekstil ve Deri San. Tic. A.Ş. (YDS)’ ye verilmesi yerine başka bir şirkete verildiği, bu kıyafetlerin 21 gün süre ile bedelli askerlik yapacaklara verileceği ve 21 günün sonunda kıyafetlerin yıkanıp ütülendikten sonra başka ülkelere gönderileceği iddiaları konuşulmaktadır” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:

1- Söz konusu iddialar doğru mudur? Doğru ise askeri kıyafet ve bot alımı ihalesi hangi usulle yapılmıştır? İhaleye hangi firmalar katılmış ve ihaleyi hangi firma hangi bedel karşılığında almıştır?

2- İhaleyi, AKP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı ve aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanı olan Berat Albayrak’ın aile şirketi olan Albayraklar Grubuna ait Ereğli Tekstil Firması’na verildiği iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur? Doğru ise ihalenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akrabalarına verilmesi ne derecede etik ve ahlakidir?

3- İhalenin teknik şartnamesindeki gerekli koşullar nelerdir?

4- Bir yandan sözde tasarruf tedbirleri uygularken, bir yandan 781 bin adet askeri kıyafetin yeniden değerlendirilip kullanıma hazır hale getirilmesi yerine neden başka ülkelere gönderilmesi istenmektedir? Söz konusu kıyafetler hangi ülkelere hangi amaçla gönderilecektir?

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları