loading
close
SON DAKİKALAR

800 milyon liralık gelir söz konusu olabilir

800 milyon liralık gelir söz konusu olabilir
Tarih: 12.02.2012 - 22:51
Kategori: Ekonomi

Bakan Şimşek, "Kayıt dışı tüketilen sigara miktarında önümüzdeki bir yıl veya 2 yılda 3-4 puanlık azalış olursa, bu yaklaşık 800 milyon liralık gelir söz konusu olabilir" dedi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı tüketilen sigara miktarında gelecek 1-2 yıl içerisinde 3-4 puanlık bir azalma öngördüklerini belirterek, 1 puanlık azalışın, 200 milyon liraya denk geldiği için öngörülen oranda azalma olursa yaklaşık 800 milyon liralık gelirin söz konusu olabileceğini bildirdi.

Bakan Şimşek, Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planını açıklamak üzere düzenlediği basın toplantısında, bütçe konusunda en küçük bir tereddütün bile olmaması gerektiğini ifade etti.

Kayıt dışı tüketilen sigara miktarında gelecek 1 veya 2 yılda 3-4 puanlık bir azalış öngördüklerini belirten Şimşek, 1 puanlık azalışın, 200 milyon lira gelire denk geldiğini, 4 puanlık bir azalışın 800 milyon liralık bir gelir anlamına geleceğini söyledi.

Bu uygulamayı yakından takip edeceklerini ifade eden Şimşek, "Dediğim gibi biz fiyatını dikkat edemediğimiz için sadece bir düzenleme yapıyoruz. Sonra sektörün buna bir tepkisi oluyor. Ondan sonra da tabii ki bayağı zaman söylüyorum. Yani bu bir canlı organizma gibi görünmesi lazım. Bu uymazsa biz yine gereken tedbirlerimizi alırız. Bütçe konusunda en ufak bir tereddüt olmasın. Efendim işte, ’Daha dün bütçe yapıldı, bugün farklı bir yaklaşım içine girildi, bunun bütçe rakamlarına etkisi ne olacak?’ Ben burada çok açıkça rakamları verdim. Ha şu olur, kaçak satışlarda bir azalış olmazsa, bütçe hedeflerini tutturma konusundaki irademizi siz biliyorsunuz. Küresel kriz yılı hariç, AK Parti hükümetleri her yıl hedeflerini tutturdu ve hedeflerinin de ötesinde iyi bir performans ortaya koydu" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları