loading
close
SON DAKİKALAR

9.45'ten sonra sınava alınmayan öğrenciler meclis gündeminde

9.45'ten sonra sınava alınmayan öğrenciler meclis gündeminde
Tarih: 14.03.2017 - 07:14
Kategori: Gündem

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) bu yıl ilk kez gerçekleştirilen 'Kapıların 9.45’te kapanması' uygulaması nedeniyle sınava alınmayarak mağdur olan öğrencileri soru önergesi vererek meclis gündemine taşıdı.

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “kapıların 9.45’te kapanması” uygulaması nedeniyle sınava alınmayarak mağdur olan öğrencileri Soru Önergesi vererek meclis gündemine taşıdı.

Gaytancıoğlu'nun verdiği soru önergesinin metni şu şekilde;

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “kapıların 9.45’te kapanması” uygulaması nedeniyle birçok ilde bir çok öğrencimizin sınava giremediği ve mağdur olduğu görülmüştür.
Toplamda 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavında adaylara 160 soru için 160 dakika süre verilmiştir.
Ancak bu yıl ilk defa sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanarak saat 9.45'te sınav binalarının kapatılması ile 2 milyon 265 bin 902 öğrencinin başvurduğu üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması olan bu sınavda öğrencilerin bir çoğu kilometrelerce ötedeki sınav yerlerine gitmek için sabahın erken saatlerinde yollara düşmüşlerdir.
Ancak sınava girmek isteyen öğrencilerin bu saatten sonra içeriye alınmayacağı uyarısının yeterince yapılamadığı dile getirilmiş ve böylece YGS tarihinde ilk kez uygulanan bu kural nedeniyle yüzlerce öğrenci sınav salonlarına girememiş ve mağdur olmuşlardır.

Buna göre;

1. 2017 yılı Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı kaç görevli ile kaç salonda yapılmıştır?

2. Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanarak saat 9.45'te sınav binalarının kapatılması kuralının uygulanmasının gerekçesi nedir? Önümüzdeki sınavlarda bu kural uygulanmaya devam edecek midir?

3. Geçtiğimiz günlerde yapılan bu sınava Türkiye genelinde illere göre toplam kaç öğrenci geç kaldığı gerekçesiyle alınmamıştır?

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları