loading
close
SON DAKİKALAR

9. Türkan Saylan Sanat Ödülleri sahiplerini buluyor

9. Türkan Saylan Sanat Ödülleri sahiplerini buluyor
Tarih: 25.05.2019 - 09:09
Kategori: Gündem

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)’nin, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın anısına düzenlenen Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri, için etkinlik bugün gerçekleştirilecek.

Türkan Saylan’ın ölüm yıl dönümünde, adını yaşatmak için verilen bilim ve sanat ödülleri bugün sahiplerini bulacak. 

Sahipleri belli olan Türkan Saylan 9. Sanat ve Bilim Ödülleri, gerçekleşetirilecek etkinlikte:

Sanat Ödülü: Sezer Ateş Ayvaz, Aysel Çelikel (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adına), Nursel Duruel, Emine Birsen Ferahlı, Turhan Günay (Seçici Kurul Başkanı), Selim İleri ve Mehmet Zaman Saçlıoğlu’dan oluşan seçici kurul, sanat dalında “öykü” ödülünü bu yıl iki eser arasında paylaştırdı. Remzi Karabulut’un Köksüzler adlı eseri ve Sevgi Can Yağcı Aksel’in Kapıya Not Bıraktım adlı eseri sanat ödülüne layık görüldü.

Bilim Ödülü: Bilim Akademisi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle Genç Bilim İnsanları Ödül Programına (BAGEP) sağlık bilimleri alanından başvuran adaylar arasından bir kişiye BAGEP ödülünün yanı sıra “Türkan Saylan Bilim Ödülü” de verilmekte. Bilim Akademisi tıp seçici kurulu bu yıl Doç Dr. Fatma Alibaz Öner’i 9.Türkan Saylan Bilim Ödülü’ne layık görüldü.

Ödüller bu akşamı yapılacak törenle sahiplerine verilecek.

Sunuculuğunu Oyuncu Selen Uçer’in yapacağı gece ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel’in açılış konuşmasıyla başlayacak.

Nebil Özgentürk’ün hazırladığı “Adı Türkan” adlı belgesel gösteriminin ardından Yazar Ayşe Kulin Türkan Saylan’ı anlatacak.

Tören, SİRENE Kadınlar Korosu’nun konseri ile sona erecek.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları