loading
close
SON DAKİKALAR

92 yıllık gelenek devam ediyor!

92 yıllık gelenek devam ediyor!
Tarih: 15.05.2017 - 17:52
Kategori: Yerel

Geleneksel Büyükmandıra Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Pehlivan Güreş Şenlikleri bu yıl 92. yılını kutluyor.

Trakya'nın tam ortasında yer alan, yemek lezzetiyle ün salan ve "Pehlivanlar Diyarı" olarak bilinen Büyükmandıra'da bu Mayıs ayında 92.'si düzenlenecek olan yağlı pehlivan güreşleri ve müzik konseri etkinliğinin hazırlıkları başladı.

Büyükmandıra Futbol Sahası'nda gerçekleştirilecek olan etkinlikler; 18 Mayıs Perşembe günü saat 20.00'da Ferhat Göçer konseriyle başlayacak, 19 Mayıs saat 12.00'da Türkiye'nin Kırkpınar Başpehlivanlarından oluşan kadronun güreş etkinliği ile devam edecek.

Etkinliklerle ilgili İstanbul Gerçeği'ne konuşan Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, "Halkımızın takdiriyle Belediye Başkanı seçilmiş olduğum günden beri bizleri yakinen takip eden ve etkinliklerimizin duyurusunu yapan İstanbul Gerçeği'ne çok teşekkür ederim. Büyükmandıra ismi ata sporumuz güreşle özdeşleşmiştir. Trakya'nın her yerinde pehlivanlar diyarı olarak bilinen bir isimle anılıyoruz. Yıllarca Kırkpınar'a etki etmiş, Kavasoğlu, Şamdancıbaşı Kara İbo, 27 yıl üst üste Kırkpınar Başpehlivanı olan Kel Aliço gibi isimler Büyükmandıra'mızın kuruluşuna katkı sağlamıştır. Bizlerde 92 yıldır bu değerlerimize sahip çıkmak adına yağlı pehlivan güreşleri düzenliyoruz. Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Müzik Konseri etkinliğimiz bu yıl 18 - 19 Mayıs tarihlerinde Büyükmandıra'da gerçekleşecektir. 18 Mayıs akşamı Sanatçı Ferhat Göçer konserimize ve 19 Mayıs Cuma günü yağlı güreşlerimize tüm halkımız davetlidir" açıklamasında bulundu.

92 yıllık gelenek devam ediyor!

92 yıllık gelenek devam ediyor!

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları