loading
close
SON DAKİKALAR

AA'da 'oruç fişlemesi' iddiası

AA'da 'oruç fişlemesi' iddiası
Tarih: 21.07.2012 - 11:24
Kategori: Sağlık, Yaşam

Anadolu Ajansı'nda 'oruç fişlemesi' yapıldığı iddiası ortaya atıldı...

Anadolu Ajansı'nda Genel Müdürlük tarafından verilen iftar yemeğine katılan ve katılmayan çalışanların fişlendiği iddia edildi. İddiaya göre çalışanlar ramazan ayı sürecinde benzer baskıların artacağını bekliyorlar.

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün 25 Temmuz günü Genel Müdürlük tarafından verilen iftar yemeğine gelecek ve gelmeyeceklerin isim isim bildirilmesini talep ettiği iddia edildi.

"İftar yemeğine katılıp katılmayacakların isimleri istendi" iddiası

İddiaya göre, iftar yemeğine katılıp katılmayacaklarını birim müdürlerine bildirmeleri zorunlu tutulan AA çalışanları, ilk defa böyle bir uygulamayla karşı karşıya kaldıklarını belirttiler. Daha önceki Genel Müdürlerin "iftar daveti" için bu işlemin genel bir davetle sınırlı kaldığını söyleyen AA çalışanları, yoklama yapıldığını söyleyerek "fişlenme" iddiasında bulundular.

Çalışanlar Ramazan boyunca baskıların artacağını iddia ettiler

Genel Müdürlük tarafından “İftar yemeğine katılacakların isimlerinin belirlenmesinin, rezervasyon amaçlı olduğu” gerekçesiyle katılacakların ya da katılmayacakların isimlerinin bildirilmesini istediğini söyleyen çalışanlar, farklı mezhep ve inanışlara yönelik baskının Ramazan ayı süresince artacağını iddia ettiler.

AA Genel Müdürü’nün çalışanlara vereceği iftar yemeği parasının AA muhasebesi tarafından mı Kemal Öztürk’ün kendi cebinden mi ödeneceği ise AA çalışanlarının yönelttiği sorular arasında bulundu.

Sol Haber

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları