loading
close
SON DAKİKALAR

Ab-ı Hayat beğeni topladı

Ab-ı Hayat beğeni topladı
Tarih: 12.02.2012 - 11:17
Kategori: Özel Haberler

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “İlçemizde yok olmaya yüz tutmuş çeşmelerimiz, aslında bizim kültürel miraslarımız. Biz bu mirası geleceğe taşıyacağız”

Fotoğraf sanatçısı ve eğitmen Sibel Kocaman tarafından Silivri Belediyesi’nin katkılarıyla açılan Ab-ı Hayat isimli fotoğraf sergisi büyük beğeni topladı. 

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Silivri Belediyesi Kültür Merkezi’nde açılan, Silivri’nin çeşmelerinin yer aldığı fotoğraf sergisi ilçe protokol üyeleri ile birçok fotoğraf sanatçısı ve vatandaş tarafından ziyaret edildi.

Serginin açılışında konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi; “İlçemizde yok olmaya yüz tutmuş çeşmelerimiz, aslında bizim kültürel miraslarımız. Çeşmelerin farklı fonksiyonları vardı, bir yaşam biçimini tarif ediyordu. Hayvanlar su içer, insanlar çevresinde toplanır, kadınlar çamaşır yıkardı. Bu hayat biçimini, kültürel zenginliğimizi ilçemizde yaşatmak gibi bir projemiz vardı. 

Sibel Hanım bu konuya çok ciddi bir katkı yaptı, bu değerlerimizin farkına varmamızı sağladı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Biz Silivri çeşmelerini bir kitapta toplayıp, tarihe, geleceğe miras bırakmak istiyoruz. Çeşmelerimizin bir kısmında restorasyon çalışması da gerçekleştireceğiz. 



Silivri’nin tarihi eserleriyle ilgili de benzer bir çalışma yaptık. İlk defa bir şehirde Osmanlı arşivlerinde Silivri belgeleri diye bir kitap hazırladık, çok özel bir çalışma oldu. Bu çalışmanın da Silivri’nin tarihi dokusunun korunması konusunda çok önemli bir çalışma olduğuna inanıyorum. Sibel Hocamıza tekrar teşekkür ediyorum.” 

Gerçekleştirilen açılış konuşmasının ardından sergiyi dolaşan Başkan Işıklar, daha sonra Sibel Kocaman’ın Sergi Anı Defterini imzaladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları