loading
close
SON DAKİKALAR

ABB'den Kurtuluş Parkı açıklaması: TED Üniversitesi ya da herhangi bir kuruma devredilmesi söz konusu değil

ABB'den Kurtuluş Parkı açıklaması: TED Üniversitesi ya da herhangi bir kuruma devredilmesi söz konusu değil
Tarih: 19.11.2021 - 09:24
Kategori: Yerel

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Kurtuluş Parkı'nın TED Üniversitesi'ne devrinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurtuluş Parkı hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama yayınladı.

Açıklamada, "Parkın tamamı ya da bir kısmının halkın kullanımına kapatılması söz konusu değildir" denildi.

ABB'nin açıklaması şöyle:
"Ankara Büyükşehir Belediyemiz ile TED Üniversitesi’nin Kurtuluş Parkı hakkında yaptığı protokol için kamuoyuna yapılan asılsız açıklamalar üzerine;

1- ABB, “katılımcı” yönetim anlayışı gereği, parkın daha da işlevsel hale getirilmesi için Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve TED Üniversitesine aynı gün yazı yazılmıştır. Bu talebe sadece TED Üniversitesi cevap vermiştir.

2- Protokolün yapıldığı gün, ABB tarafından basın bülteni geçilmiş, protokolün amaçları ve kapsamı hakkında kamuoyuna bilgi verilmiştir.

3- Protokol kapsamında Kurtuluş Parkı’nın işlevselleştirilmesi, açık ders alanları ile öğrenci-halk buluşmalarının sağlanması, güvenliğin artırılması, sosyal donatı alanları oluşturulması, bisiklet yolları yapılması gibi parkın geleceği için uygulanabilecek çalışmalar hakkında işbirliği kararı alınmıştır.

4- Parkın TED Üniversitesi ya da herhangi bir kuruma devredilmesi söz konusu değildir

5- Parkın tamamı ya da bir kısmının halkın kullanımına kapatılması söz konusu değildir.

6- Protokolde yer alan gizlilik maddesi, park için yapılan çalışmalar hakkında değil yapılacak projenin 4734 sayılı kanunun hükmüne göre yaklaşık maliyetinin açıklanamaması ile ilgilidir.

7- Kurtuluş Parkı çalışmaları konusundaki tüm gelişmeler kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılacaktır.

Protokol, bir üniversite ile ABB’nin “ortak akıl” ile kentin değerli bir yaşam alanı için çalışılmasından ibaretken, zamanında “yaptım oldu” anlayışına “karşı çıkıyoruz” diyen çevrelerin uzun süredir ısrarla sürdürdükleri bu asılsız iddiaları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Protokolün hiçbir kelimesinde bahsedilen konulara dair bir ifade olmamasına rağmen asılsız ithamlar ve yanlış algı oluşturulma çabaları asla kabul edilebilir değildir.

Belediyemizin yeni yönetim anlayışı gereği, kentimiz hakkında kararlar alırken sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, akademisyenler ve hemşehrilerimizle ortak hareket etmeye devam edeceğiz. Cumhuriyetin kentimize kazandırdığı tüm miraslara sahip çıkma iradesi, kimsenin tahakkümünde olmadan, boynumuzun borcudur."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları