loading
close
SON DAKİKALAR

ABD, 2 Türk bakana uyguladığı yaptırımı kaldırdı

ABD, 2 Türk bakana uyguladığı yaptırımı kaldırdı
Tarih: 02.11.2018 - 16:27
Kategori: Dünya

ABD Hazine Bakanlığı, iki Türk bakan hakkında uygulanan yaptırımların kaldırıldığını duyurdu. Duyurunun ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile ABD İç Güvenlik Bakanı Kirstjen M. Nielsen’e uygulanan yaptırımın da kaldırıldığı açıklandı. ...

ABD, Adalet Bakanı Adbulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya uyguladığı yaptırımı kaldırdı. ABD'nin bu hamlesinin ardından Türkiye de 2 bakana uyguladığı yaptırım kararını kaldırdı.

İki bakan rahip Andrew Brunson’ın Türkiye’deki tutukluluğu nedeniyle ABD tarafından Ağustos ayında yaptırım listesine alınmıştı.

Brunson geçen ay mahkeme tarafından terör örgütlerine yardım suçundan 3 yıl 1 ay 15 güne mahkum edilmiş, ancak tutuklu bulunduğu süre göz önüne alınarak serbest bırakılmıştı.

ABD Hazine Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamada iki bakanın Magnitsky yasası yaptırım listesinden çıkarıldığı ifade edildi.

Türkiye de ABD'nin uyguladığı yaptırım kararına karşı ABD'li bakanların Türkiye'ye girişini yasaklamış, mal varlıklarının bloke edilmesine karar vermişti. ABD'nin yaptırımları kaldırma kararının ardından Dışişleri Baknalığı'ndan açıklama geldi. Dışişleri Baknalığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile ABD İç Güvenlik Bakanı Kirstjen M. Nielsen hakkındaki yaptırım kararlarının kaldırıldığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanlığı’nın 1 Ağustos 2018 tarihinde İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül hakkında aldığı yaptırım kararına, diplomatik teamüllerin esasını oluşturan mütekabiliyet ilkesinin gereği olarak aynıyla mukabele etmiştik. ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile ABD İç Güvenlik Bakanı Kirstjen M. Nielsen ile ilgili olarak yaptırım uygulanması kararı almıştık.

ABD Hazine Bakanlığı’nın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül’e yönelik yaptırım kararını kaldırmasına paralel olarak, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile ABD İç Güvenlik Bakanı Kirstjen M. Nielsen’e uygulanan;

Türkiye’ye giriş yasağı, ülkemizdeki malvarlıklarının bloke edilmesi ve ülkemizdeki gerçek ve tüzel kişilerin adıgeçenlerle her türlü mali işlem gerçekleştirmesi ve ticari ilişkide bulunması yasağı kaldırılmıştır". 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları