loading
close
SON DAKİKALAR

ABD Ankara Büyükelçiliği'nden yeni açıklama: 'Üzüntü duyduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz'

ABD Ankara Büyükelçiliği'nden yeni açıklama: 'Üzüntü duyduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz'
Tarih: 06.10.2019 - 17:27
Kategori: Gündem

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı'nın Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmasının ardından ABD Ankara Büyükelçiliği'nden 'Söz konusu hatadan üzüntü duyduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz' açıklaması geldi.

ABD Maslahatgüzarı'nın Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmasının ardından, ABD Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından bir özür mesajı daha  paylaşıldı. Paylaşılan mesajda "Dün Twitter hesabımızda gerçekleşen hatadan dolayı özür dileriz. Ergun Babahan ile bir ilişiğimiz olmadığı gibi, attığı tweet’in içeriğini de onaylamıyoruz ve kabul etmiyoruz. Söz konusu hatadan üzüntü duyduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Ne olmuştu?

Türkiye'nin ABD Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından Ergun Babahan'ın MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin yazdığı "Türkiye halkları Bahçeli'siz siyaset dönemine hazır olmalı" tweeti beğenildi. Söz konusu tweetin yanlışlıkla beğenildiğini açıklayan Büyükelçilik özür mesajı paylaştı. 

ABD Büyükelçiliği Babahan'ın "Türkiye halkları Bahçeli'siz siyaset dönemine hazır olmalı" tweetinin yanlışlıkla beğenilmesinin ardından şu mesajı yayımladı:

"Bugün büyükelçiliğimizin Twitter hesabından ilgisiz bir mesaj yanlışlıkla beğenilmiştir. Söz konusu hatadan ve yaratmış olabileceği kafa karışıklığından dolayı özür diliyoruz."

Açıklamayı tatmin edici bulmayan Dışişleri Bakanlığı, ABD Büyükelçisi David M. Satterfield'ın şehir dışında bulunması dolayısıyla ABD Maslahatgüzarı'nı Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak izahat istedi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Açıklama yaptılar ama bu açıklama net değil. Büyükelçi Adana'da olduğu için maslahatgüzarı arkadaşlarımız çağırdı. Maslahatgüzarla görüşme yapıldı. Hem gerekli tepki gösterildi hem de daha net açıklama talep edildi" dedi. 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları