loading
close
SON DAKİKALAR

ABD, DSG'ye 120 tır silah ile zırhlı araç gönderdi

ABD, DSG'ye 120 tır silah ile zırhlı araç gönderdi
Tarih: 29.04.2019 - 14:38
Kategori: Dünya

ABD, YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) ağır silahlar ile zırhlı Hummer araçları gönderdi.

Sputnik'ten Hikmet Durgun'un DSG kaynaklarından aktardığı haberine göre, ABD, YPG’nin de içinde yer aldığı oluşumlara ağır silah ve zırhlı araç göndermeyi sürdürüyor.

"ABD Suriye'den çekilmeyecek, yeni üsler kuracak"

Konuyla ilgili konuşan isminin açıklanmasını istemeyen DSG yetkilisi şunları söyledi:

“ABD, bize zırhlı Hummer araçları ile ağır silahlar ve pikap olarak tabir edilen araçlar gönderdi. Silahlar içerisinde otomatik makineli tüfekler ve diğer hafif silahlar var. Sevkiyat, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin kontrolündeki Semelka sınır kapısından yapıldı. Oradan da tırlarla Kobani ve Deyr er Zor bölgesine getirildi. Sevkiyatla elimize ulaşanlar, DSG'nin merkezlerine dağıtıldı. ABD bize destek vermeye devam edecek. Ayrıca, silah ve lojistik desteğinin yanı sıra, kentlerin yeniden inşasına da yardımcı olma sözü verdiler. ABD Suriye'den çekilmeyecek. Çünkü çekilmenin hiçbir işareti yok. Suriye'de yeni üsler daha kuracak. Var olan üslerini ise genişletiyor."

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce birçok kez, “IŞİD’e karşı zafer” açıklamaları yapmış ve Suriye'de bulunan Amerikan askerlerinin hemen hemen tamamını geri çekeceğini ilan etmişti. ABD, YPG ve bağlı örgütlere verdiği desteği ‘IŞİD’e karşı mücadele’ olarak gerekçelendiriyordu. IŞİD’in bölgeden çıkarıldığı açıklamasına rağmen ABD’nin YPG’ye mühimmat sevkiyatı kafalarda soru işareti yaratıyor.

Türkiye'nin YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de ‘terör örgütü’ olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu tezini kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları