loading
close
SON DAKİKALAR

ABD, F-35 teslimatını dondurabilir

ABD, F-35 teslimatını dondurabilir
Tarih: 21.03.2019 - 08:52
Kategori: Dünya

Reuters haber ajansı, ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde, arapsaçına dönen F-35 satışı ile ilgili bir son dakika gelişmesini duyurdu.

Reuters'a konuşan üst düzey yetkililer Ankara'nın Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasına tepki için F-35 teslimatını dondurabileceğini söyledi.

Ankara-Washington hattında ciddi bir krize sebep olan S-400 hava savunma sistemi hakkında ABD’den yeni bir açıklama geldi. Rusya’dan satın alınacak S-400 sisteminden dolayı rahatsız olduklarını geçmişte de duyuran ABD’nin Savunma Bakanlığı’nda görevli açıklamalarda bulundu. Bakanlık bünyesinde uluslararası güvenlik ilişkileri departmanında görev alan Wheelbarger, “S-400’ler bir bilgisayar, F-35’ler de bir bilgisayar. Bilgisayarınızı düşmanınızın bilgisayarına bağlamazsınız” ifadesini kullandı.

Reuters’a konuşan yetkili, ABD’nin F-35 jetlerinin teslimatını dondurabileceğini açıklarken henüz net bir karar verilmediği de belirtildi. ABD’li yetkili Washington’ın Türkiye’ye F-35 teslimatını durdurmayı düşündüğünü söylerken, “Trende, Türkiye’ye bizim ciddi olduğumuzun mesajını göstermek adına dondurabileceğimiz çok şey var” dedi.

F-35’lerin motorunun üretildiği Türkiye hakkında bir açıklama yapan ismini açıklamayan bir diğer yetkili ise, ABD’nin motor için başka ülkelerle görüştüğünü de dile getirdi. Yetkili, Batı Avrupa’dan bazı ülkelerle temas halinde olduklarını söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları