loading
close
SON DAKİKALAR

ABD Savunma Bakanı Esper: Türkiye'nin savaş suçlarından sorumlu tutulması gerekir

ABD Savunma Bakanı Esper: Türkiye'nin savaş suçlarından sorumlu tutulması gerekir
Tarih: 23.10.2019 - 08:44
Kategori: Dünya

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ABD'nin SDG ile müttefikliğinin Barack Obama döneminde başlayıp Donald Trump başkanlığında da IŞİD'le mücadele kapsamında devam ettiğini söyleyerek, "Biz Kürtleri uzun süredir NATO müttefikimiz olan bir ülkeye karşı savunmak için bir imza atmadık" dedi. ...

CNN televizyonunda Christiane Amanpour'un sorularını yanıtlayan Esper, Türkiye'nin Suriye'de destek verdiği grupların işlediği "savaş suçlarından Türkiye'nin sorumlu tutulması gerektiğine"  inandığını söyledi. "İddiaları ben de gördüm, bunları gözlemlemeye çalışıyoruz" diyen Esper, "Bunlar korkunç ve eğer doğruysa- ki sanırım doğrular; bunlar savaş suçudur" diye konuştu.

SDG'nin ABD'ye gösterdiği tepki ile ilgili de bir soruya yanıt veren Esper, "Bir NATO müttefiki ile savaşmayacağız" dedi.

Trump'ın güney Suriye'de bir grup asker bırakılmasına onay verdiğini ifade eden ABD Savunma Bakanı, daha fazlasının kalması üzerine düşündüğünü aktardı. Esper bu askerlerin IŞİD'in tekrar meydana çıkmasını engellemek ve ülkenin ortasındaki petrol yataklarını korumakla görevli olduğunu söyledi. 

Esper, ABD'nin Suriye'den "kademeli olarak çekilmekte olduğunu" söyledi.

Kaynak : T24

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları