loading
close
SON DAKİKALAR

ABD'de benzin istasyonu müdürü Cemal Dağdeviren'i öldüren sanık, hakim karşısına çıktı

ABD'de benzin istasyonu müdürü Cemal Dağdeviren'i öldüren sanık, hakim karşısına çıktı
Tarih: 10.05.2019 - 09:55
Kategori: Dünya

Ocak ayında New York’un Long Island bölgesinde bir benzin istasyonunda müdürlük yapan Cemal Dağdeviren'i üzerine aracını sürerek öldüren Joshua Roston’ın yargılandığı davada ilk duruşma dün görüldü. Duruşma 27 Haziran'a ertelendi.

Cemal Dağdeviren’in, uzun süredir müdürlüğünü yaptığı benzin istasyonunun video kamera görüntülerinde, Roston’un aracını durdurmaya çalıştığı, ancak aracın altında kalarak hayatını kaybettiği görülüyor. Olayın ardından yerel haber kuruluşları, Cemal Dağdeviren’in, 22 dolarlık benzin parasını ödemediği için Roston’u durdurmaya çalıştığını bildirmişti.

Amerika'nın Sesi ekibiyle cinayet sonrasında konuşan Cemal Dağdeviren'in oğlu Ali Dağdeviren, çıkan haberlerin aksine, babalarının 22 dolarlık benzin parası için Roston’un arabasını durdurmaya çalışmadığını savundu. Ali Dağdeviren babası için, “Babam asla 22 doların peşinde değildi. O araçtaki kişiden şüphelendiği için aracı durdurmaya çalıştı. Benim babam 22 dolar için öldürülmedi” diye konuşmuştu.

Cemal Dağdeviren, bölgede yaşayan Türkler ve Amerikalılar’ın oldukça sevdiği biriydi. New York’ta yaşayan çok sayıda Türk, Roston’un çıkarılacağı ilk duruşmayı izlemek için hazır bulundu.

​Eşinden Türklere “mahkemeye hep beraber katılalım” çağrısı

59 yaşında feci bir cinayetin kurbanı olan Cemal Dağdeviren’in eşi Ülkiye Dağdeviren, duruşma öncesinde yaptığı duyuruda New York’ta yaşan Türklerden destek istedi. Ülkiye Dağdeviren yayınladığı mesajda, “Üç buçuk ay önce kazada eşimi kaybettim. Bizler için çok büyük bir acı ama Mayıs’ın 9’unda Mineola’da büyük mahkemede eşimin mahkemesi var. Buraya ne kadar çoğunluk grup gidersek, bu katilin daha çok ceza alacağını bize savcı bildirdi. Çünkü çoğunluk yoksa ölenin arkasından kimse yok diye bırakılıyormuş. Onun için hepimiz duyarlı olalım. Lütfen bu mahkemeye hep beraber katılalım” dedi.

ABD’deki Türk dernek ve kuruluşlarının çatı örgütü Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), bugün yapılacak duruşma öncesinde sosyal medya hesaplarından Ülkiye Dağdeviren’in mesajını paylaşarak Türk toplumun desteğini istedi.

​Fotoğrafları yayınlanınca teslim oldu

Nassau bölge polisi olay sonrasında Dağdeviren’in zanlının kimliğini belirlemiş ve Roston’un fotoğraflarını medya üzerinden paylaşmıştı. 33 yaşındaki Roston, resimlerinin medyada yayınlamasının ardından kaçtığı Philadelphia’da polise teslim oldu. Roston, polise teslim olmasının tam üç ay sonrasında New York’a getirilmiş, geçen ay, “kasten adam öldürmek” suçlamasıyla 25 yıl ve ömür boyu hapis cezası istemiyle aleyhinde dava açılmıştı.

Evsiz olduğu öne sürülen Roston’un geçmişinde çok fazla sabıkası olduğu ortaya çıkmış, Cemal Dağdeviren cinayetinin üç gün öncesinde bir mağazadan çizme çaldığı için gözaltına alınmış, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları