loading
close
SON DAKİKALAR

ABD'de kadın mahkumlara prangalı angarya

ABD'de kadın mahkumlara prangalı angarya
Tarih: 30.06.2012 - 18:35
Kategori: Kadın

Bu kadınlara uygulanan prangalı angarya cezası birçok ülkede insan haklarına aykırı...

Arizona'nın Phoenix kentindeki Estrella Cezaevi'nde gün erken başlıyor.



Sabah altıda uyanan kadınlar, sahipsiz cesetleri gömmek, otoban kenarlarındaki otları yolmak gibi angaryalar için otobüslere bindirilmeden önce siyah-beyaz çizgili üniformalarını ve iş botlarını giymek zorundalar.



Daha sonra gardiyanlar kadınların ayaklarına prangaları bağlıyor ve bu halde ağır koşullar altında çalışmaya gönderiliyorlar.
 

Kadın mahkumlara prangalı angarya



Yılın bu zamanı mahkûmlar, 38 dereceyi bulan sıcakların altında çalışmak zorundalar. Ancak yine de prangalı mahkûmlar, "gönüllü" olarak bu işi seçiyorlar. Çünkü cezaevinde kalırlarsa günde 23 saati 10 metrekarelik hücrelerde yedi mahkumla beraber geçirecekler. Oysa ki, "angaryaya giden" kadınlar geceleri, cezaevi binasının dışındaki askeri çadırlarda yatmak gibi "ayrıcalıklara" sahip.



Pranga ABD'de 1950'de kaldırılmıştı. Ancak, ırkçı göçmen yasasıyla gündeme gelen Arizona'ya 1995 yılında Şerif Joe Arpaio tarafından geri getirildi.


Adalet Bakanlığı daha önce Arpaio'yu özellikle Latin tutuklulara karşı işkenceye varan insan hakları ihlalleri yapmakla suçlamıştı. Bu uygulamalar arasında, bozuk yemekler yedirilmesi, susuz bırakma gibi "cezalar" da bulunuyor.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları