loading
close
SON DAKİKALAR

ABD'den 'Türkiye'ye yeni S-400 uyarısı: Anlaşma devam ederse Türkiye F-35'leri kaybedecek

ABD'den 'Türkiye'ye yeni S-400 uyarısı: Anlaşma devam ederse Türkiye F-35'leri kaybedecek
Tarih: 25.06.2019 - 13:44
Kategori: Dünya

ABD'nin NATO Elçisi tarafından bugün yapılan açıklamada, Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 anlaşmasının devam etmesi halinde Türkiye'nin F-35'leri kaybedeceğini söyledi.

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi satın alması ve F-35 savaş uçakları programındaki durumuna ilişkin Amerika tarafından yeni bir açıklama daha geldi.

Amerika’nın NATO Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Büyükelçi, Ankara’nın Rus hava savunma sistemini satın alması halinde Amerika’nın F-25 savaş uçaklarının uçurulması ve üretimi konusunda Türkiye’ye izin veremeyeceğini söyledi.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre Rus S-400 füze savunma sisteminin NATO sistemleriyle uyumlu olmayacağına dikkat çeken Hutchison, “F-35 sistemiyle bir kopukluk olacak. Bu Rus sistemini NATO ittifakına sokarak F-35’leri olumsuz etkileyemeyiz” dedi.

Amerika yönetimi Rusya tarafından üretilen S-400 füze savunma sistemlerinin F-35 uçaklarının teknolojisini ele geçirmesinden endişe ettiğini ve sistemlerin uyumsuzluğunun güvenlik riski yaratacağını söylüyor. S-400’lerin Türkiye’ye teslim edilmesi halinde Türkiye’ye yönelik yaptırımların yürürlüğe sokulacağı ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan’sa partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında bir kez daha S-400 anlaşmasının tamamlanmış bir anlaşma olduğunu ve Türkiye’nin sistemi Temmuz ayı içerisinde teslim alacağını söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları