loading
close
SON DAKİKALAR

ABD'li çift Adıyaman'da yasal izinle dağ keçisi avladı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü'nden tepki çeken açıklama geldi

ABD'li çift Adıyaman'da yasal izinle dağ keçisi avladı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü'nden tepki çeken açıklama geldi
Tarih: 27.02.2020 - 10:56
Kategori: Gündem

Adıyaman'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nün av turizmi kapsamında vurulmasına izin verdiği 11 yaşındaki dağ keçisi, Amerikalı bir avcı tarafından avlandı. Turistin geyiğin başında çektirdiği fotoğrafsa sosyal medyada tepki topladı.

ABD'den avlanmak için Adıyaman'a gelen avcı çift Michael Shaun Harris ile Emieblcek Harris yasal izin ile boynuz uzunluğu 130 santimetre olan 11 yaşındaki dağ keçisini avladılar.

Dağ keçisinin avlanması sosyal medyada tepki çekerken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İsmail Kozan, av turizmi kapsamında elde edilen gelirlerin yüzde 60’ı avlak alanının bulunduğu köylerde, muhtarlıklara aktarılarak köylerin cami, taziye evi, Kuran kursu gibi ihtiyaçlarında kullanıldığını söyledi.

CNN TÜRK'te program yapan Cem Seymen, Kozan'ın açıklamasına tepki gösterdi.

Seymen, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dağlarında katil Amerikalılara, tek suçu bu topraklarda doğmak olan soyu tükenmek üzere masum yaban keçilerini para karşılığı öldürtüp, kasadaki parayla cami yaptıracağını söyleyen ülkede yaşıyorum. Çok şükür Allah korkum var. Ne mutlu ki günah nedir biliyorum, haramı tanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları