loading
close
SON DAKİKALAR

ABD’li komutandan skandal fotoğraf

ABD’li komutandan skandal fotoğraf
Tarih: 22.07.2019 - 15:04
Kategori: Dünya

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffery’nin Türkiye ziyareti sırasında CENTOM Komutanı General McKenzie’in terör örgütü YPG’nin öncülüğünde kurulan DSG’nin sözde komutanı terörist Şahin Cilo ile görüştüğü ortaya çıktı.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffery’nin Türkiye ziyareti sırasında Suriye’de dikkat çeken bir gelişmenin yaşandığı ortaya çıktı. ABD Merkez Kuvvetler (CENTOM) Komutanı General Kenneth McKenzie, PKK’nın Suriye kolu YPG’nin öncülüğünde kurulan Demokratik Suriye Güçleri’nin sözde komutanı Mazlum Kobani kod adlı terörist Şahin Cilo ile görüştü.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın Sözcüsü Mustafa Bali, Twitter'dan, CENTCOM komutanı Orgeneral McKenzie ve IŞİD Karşıtı ABD Öncülüğündeki Koalisyon'un temsilcilerinden Büyükelçi William Roebuck'un, Suriye'de terör örgütü YPG’nin işgalindeki bölgeyi ziyaret ettiğini duyurdu.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'nin, Türkiye'de temaslarda bulunmasına saatler kala ABD'li yetkililerin, Suriye'de YPG’lilerle bir araya gelmesi dikkatleri çekti.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Jeffrey'nin Ankara'da, Suriye'de son dönemde yaşanan gelişmeleri ve Türkiye'nin güvenlik kaygılarını ele alacağı bildirilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce birçok kez, 'IŞİD’e karşı zafer' açıklamaları yapmış ve Suriye'de bulunan Amerikan askerlerinin hemen hemen tamamını geri çekeceğini ilan etmişti. ABD, YPG ve bağlı örgütlere verdiği desteği ise 'IŞİD'e karşı mücadele' olarak gerekçelendiriyordu. IŞİD’in bölgeden çıkarıldığı açıklamasına rağmen ABD’nin YPG’ye mühimmat sevkiyatı kafalarda soru işareti yaratıyor.

JEFFERY, TÜRKİYE’DE ENKS İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Aralık 2018'de Türkiye'yi ziyaret eden ABD'nin Suriye Özel Temsilci James Jeffrey, Ankara'daki temaslarının ardından Gaziantep'te düzenlenen Kürt konferansında konuşmuş ve Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) temsilcileri ile görüşmüştü.

ENKS Kobani temsilcisi Eli Temmo, Jeffrey ile görüşmelerine dair yaptığı açıklamada, "Yaptığımız görüşmede ABD ile Türkiye'nin Fırat'ın doğusu için anlaştıklarını anladık" demişti

BM'nin Suriye raporlarında da Fırat'ın doğusu için ''Kürt Özerk Yönetimi'' ifadesi kullanılırken, PKK/PYD mensubu teröristler için de ''Kürt Özerk Yönetimi Polisi'' denilmişti.

 

Kaynak : Yeniçağ

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları