loading
close
SON DAKİKALAR

ABD’li milyonerlere ‘Buffett Vergisi’

ABD’li milyonerlere ‘Buffett Vergisi’
Tarih: 11.02.2012 - 23:56
Kategori: Ekonomi

Bütçe açığını kapatmaya çalışan ABD Başkanı Barack Obama, yıllık 1 milyon doların üzerinde kazancı olanlara yönelik yeni bir vergi getirmeye hazırlanıyor

50 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 3’üncü ismi olan ünlü yatırımcı Warren Buffett, kısa süre önce New York Times’a yazdığı makalede ABD’li ‘süper zenginler’in daha çok vergi ödemesi için Kongre’ye çağrıda bulunmuştu. Bu çağrı nedeniyle yeni vergi kamuoyunda Buffett Vergisi olarak adlandırılıyor.

Süper komite karar verecek
Obama’nın bugün açıklaması beklenen yeni vergi Kongre’de, kasım sonuna kadar bütçe açığını azaltacak önlemler bulmakla yükümlü olan 6 Cumhuriyetçi ve 6 Demokrat üyeden oluşan ‘süper komite’ tarafından değerlendirilecek. Komite, 10 yıl içinde bütçe açığını 3 trilyon dolar civarında azaltmanın yollarını arıyor. Ancak Cumhuriyetçilerin bütçe açığını azaltmak için vergi artırımına karşı çıktığı da biliniyor.

‘Şımartıldık’ demişti
Buffett yazdığı makalede, bazı zenginlerin vergi yasalarındaki boşluklardan yararlanarak çalışanlarından az vergi ödediklerini belirterek, “Ben ve arkadaşlarım Kongre tarafından yeterince şımartıldık. Şimdi fedakârlık zamanı” demişti. ABD’de süper zenginlerin orta sınıftan daha düşük oranda vergi ödediği ve yeni vergiyle bu eşitsizliğin giderilmesinin amaçlandığı belirtiliyor.  

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları