loading
close
SON DAKİKALAR

ABD'nin Hong Kong'a ilişkin açıklamalarına Çin'den yanıt

ABD'nin Hong Kong'a ilişkin açıklamalarına Çin'den yanıt
Tarih: 18.08.2019 - 15:51
Kategori: Dünya

Çin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Hong Kong Özel Yönetim Bölgesi'ne ilişkin görüşlerine yanıt getirdi.

ABD Başkanı haberlere göre, Perşembe günü, Çin lideri ile Hong Kong protestocuları arasındaki bir buluşmanın protestoların son bulmasına ilişkin mutlu bir sona yol açacağı görüşünü açıklayan bir tweet atmıştı.
 
Bu konuya ilişkin yorumu sorulan Çin Dışişleri Sözcüsü Hua Chunying, Trump'ın Hong Kong'da "ayaklanmaların" uzun zamandır sürdüğünü söylediğine dikkat çekti.
 
Hua "Şiddet içeren suç faaliyetleri Hong Kong'da Haziran'dan beri sürekli tırmandı" diyerek bu faaliyetlerin hukuk kurallarını ve sosyal düzeni insafsızca ayaklar altına aldığına, Hong Kong'un istikrarını ve refahını ciddi biçimde baltaladığına ve "bir ülke, iki sistem" ilkesine açıkça meydan okuduğuna işaret etti. 
 
Sözcü, şu anda en ivedi ve ağırlıklı görevin şiddeti durdurmak ve düzeni yasaya uygun olarak geri getirmek olduğunun altını çizdi.
 
"Merkezi Hükümet'in, Özel Yönetim Bölgesi Hükümeti'nin Başkanı Carrie Lam'ı Bölgeyi hukuka uygun biçimde yönetme görevinde ve Hong Kong polisini de yasal düzeni kesinlikle oturtmada kararlılıkla destelediğini" belirten Sözcü, öte yandan Merkezi Hükümet'in, şiddet uygulayan suçluların yasaya uygun biçimde cezalandırılmalarını desteklediğini de ekledi.
  

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları